“Echipa din Romania este parte din Grupul Michelin, avem incredere in reprezentantii romani. Carmen Petcu, directorul fabricii Michelin Floresti va fi transferata in strainatate pentru a urmari procesul de construire a unei fabrici in India. Piata din India este in prezent o piata cheie pentru orice companie globala. Grupul primeste responsabilitatea de a construi echipa pentru a termina la timp proiectul din India. Este un angajament important pentru Michelin”, a spus Faidy.

Unitatea de productie Michelin India va fabrica anvelope pentru camioane si autobuze incepand din noiembrie 2012. Productia se ridica la 300.000 de anvelope pe an.

Michelin va avea 1.250 de angajati in noua fabrica din India, la Chennai.

Citeste si:

In 2010 Grupul Michelin a produs 176 de milioane de anvelope, a vandut 10 milioane de harti si ghiduri, a calculat 875 milioane de itinerarii cu ViaMichelin. Vanzarile nete in 2010 s-au ridicat la 17,9 miliarde euro.

Compania Michelin are sediul central in Franta, la Clermont-Ferrand, este prezenta in 170 de tari, are peste 111.000 de angajati in toata lumea si 70 de uzine in 18 tari. Grupul are centre de cercetare in Europa, Statele Unite ale Americii si Asia, precum si doua plantatii de cauciuc in Brazilia. Anual Michelin investeste in Cercetare si Dezvoltare 500 de milioane de euro.