Nissan Pathfinder, autovehicul de teren lansat in urma cu sase ani, a primit anul trecut un facelift, care vine cu cateva schimbari la exterior, insa cu multe imbunatatiri la interior si un nou sistem de injectie directa ce a permis o crestere cu 11% a puterii motorului si a cuplului, la 190 CP.
Modelul robust Pathfinder are o garda la sol de 23 cm care il ajuta sa mearga fara probleme pe majoritatea drumurilor forestiere. Desi masina pare construita pentru off-road se comporta foarte bine si pe autostrada, Pathfinder preia frumos denivelarile soselelor din Romania, pe care nu le simti aproape deloc. Versiunea restilizata a acestui 4x4 beneficiaza de suspensii independente si bare anti-ruliu.

Am primit pentru test un Nissan Pathfinder cu echiparea LE, motorizarea diesel de 2,5 litri 190 CP si transmisia manuala cu 6 trepte, al carui pret ajunge la 46.000 euro cu TVA.

Exemplarul de test desi avea la bord aproape 43.000 de km, s-a comportat ca o masina noua de teren, neavand zgomote la interior, semn ca imbinarile Nissan sunt de calitate. Autovehiculul de test a rezistat celor aproximativ 80 de persoane care au dorit sa vada ce poate.

Pathfinder facelift are un consum decent avand in vedere ca este o masina mare, grea (2,2 tone) si patrata. Rezervorul de 80 de litri ne ajunge in oras sa parcurgem circa 700-800 de km. Consumul urban a fost de 10,5%, asemanator cu cel de autostrada la o viteza de 140-150 de km/h. Condus cu o viteza de sub 90 km/h in extraurban Pathfinder a consumat 7,5%.

Faceliftul modelului Pathfinder a vizat capota, grila bara de protectie fata si bara de protectie spate. Alte noutati sunt jantele din aliaj, farurile cu xenon si culorea metalizata Blue Grey.

La interior schimbarea este majora, Pathfinder facelift are materiale mai calitative, o noua plansa de bord si o consola centrala care imprumuta elemente de la Infiniti, modelul premium-lux al japonezilor.

Sistemul Cruise Control incorporeaza acum si Speed limiter. Printre noile echipamente se numara Nissan Connect Premium cu hard de 40GB si sistem GPS cu touchscreen. Alte dotari ale Pathfinder sunt sistemul Bluetooth, conexiunile Aux, USB, iPod, memoria de 9,3 GB disponibila pentru muzica si sistemul audio Bose Premium.

Pentru versiunea cu 7 locuri, volumul util al portbagajului variaza intre 190 si 2.090 de litri (2,8 metri lungime), in configuratia cu 5 locuri, spatiul pentru bagaje fiind de 515 litri.

Gama Pathfinder este compusa din trei versiuni de echipare, XE, SE si LE. Preturile pornesc de la 36.900 euro cu TVA. In versiunile SE si LE, Noul Pathfinder este disponibil atat cu transmisie manuala cat si cu cutie de viteze automata.

Mai multe informatii despre SUV-ul Nissan Pathfinder sunt disponibile
aici

Detalii tehnice: Nissan Pathfinder
Motor: 2,5 litri diesel
Transmisie manuala cu 6 trepte
Putere maxima: 190 CP/4.000 rpm
Cuplu maxim: 450 Nm/2.000 rpm
Viteza maxima: 186 km/h
Acceleratie (0-100 km/h): 11 s
Consum urban/extraurban/mixt (l/100 km): 10,8/ 7,2/ 8,5
Capacitate rezervor: 80 litri
Lungime: 4,81 metri
Latime: 1,84 metri
Inaltime: 1,85 metri
Garda la sol: 23 cm
Emisii CO2 g/km: 224 g/km
Masa proprie (kg) 2.200
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri