Daimler si Robert Bosch au incheiat in iulie negocierile si au semnat contractele privind infiintarea unui joint venture, detinut in proportii egale, in scopul dezvoltarii, fabricarii si comercializarii de motoare electrice.
Noua companie se va numi EM-motive GmbH si va avea sediul social si unitatile de productie in Hildesheim. Centrul de proiectare al societatii mixte va fi amplasat in apropierea companiilor-mama din zona Stuttgart. Firma EM-motive GmbH va fi condusa de doi directori cu aceeasi putere de decizie, cate unul de la fiecare companie fondatoare.

Productia de serie a motoarelor va incepe in 2012, iar conform planurilor din prezent, societatea mixta va produce peste un milion de motoare electrice pana in 2020. Inca din 2012, noile motoare vor fi utilizate pentru autovehiculele electrice Mercedes-Benz si smart.

Daimler AG si Robert Bosch GmbH au semnat contractele prin care infiinteaza noua companie, dar acestea mai trebuie sa fie aprobate de catre autoritatile antitrust. Noua companie, EM-motive GmbH, va dezvolta si va produce motoare electrice – cunoscute si sub denumirea de motoare de tractiune – pentru autovehicule electrice. Compania va avea sediul social si unitatile de productie in Hildesheim, iar centrul de proiectare al societatii mixte va fi amplasat in zona Stuttgart. Se estimeaza ca aproximativ 100 de persoane vor fi angajate de societatea mixta in cel de-al patrulea trimestru al acestui an.

Noul smart fortwo va fi lansat pe piata la inceputul anului 2012.

Ceea ce distinge motoarele electrice produse de societatea mixta va fi designul modular, fapt care va permite instalarea acestora pe o gama larga de autovehicule electrice. Societatea mixta va furniza companiilor-mama motoare electrice pentru autovehiculele electrice. Comercializarea catre terti va fi realizata de catre Bosch. Conform planurilor din prezent, societatea mixta va produce peste un milion de motoare electrice pana in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri