Atributiile de control in trafic in domeniul transporturilor rutiere, exercitate in prezent de catre Autoritatea Rutiera Romana, Registrul Auto Roman si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), vor fi preluate incepand cu luna decembrie de catre o noua structura.

Astfel, aceste atributii vor fi preluate, incepand cu 4 decembrie, de catre Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), a carui activitate a fost reglementata printr-o hotarare aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, potrivit Mediafax.

Inspectoratul nu va prelua insa si atributiile de control ale CNADNR in punctele de trecere a frontierei de stat.

Intr-un comunicat transmis la finalul sedintei, Executivul sustine ca organizarea activitatii de inspectie si control in cadrul unei singure institutii va imbunatati substantial cadrul actual in domeniu, in special in ceea ce priveste functionarea independenta a activitatii de control fata de cea de autorizare/licentiere a transporturilor rutiere.

"Actiunile de control vor fi desfasurate numai de catre inspectori cu o pregatire profesionala care sa corespunda standardelor europene si care isi vor insusi bunele practici in domeniu implementate la nivel comunitar. Intarirea capacitatii administrative si asigurarea unui control eficient in ceea ce priveste respectarea legislatiei in domeniul transporturilor rutiere, a activitatilor conexe transportului rutier si a pregatirii persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere va determina, implicit, cresterea sigurantei rutiere", se arata in comunicat.

Sursa citata sustine totodata ca va fi eliminata posibilitatea "suprapunerii necontrolate" a verificarilor efectuate de mai multe entitati prin amplasarea punctelor de control "in cascada", ceea ce face ca de multe ori acelasi autovehicul sa fie oprit succesiv de personalul de control al acestora, si prin programarea unitara si eficienta a controalelor care sa acopere intreaga retea de drumuri publice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vor trebui inmatriculate trotinetele electrice?