Primul tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj, cu o lungime de 9,5 kilometri, va fi inaugurat joi de prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, mai devreme de termenul fixat, aprilie 2013, scrie publicatia timisoreana Ziua de Vest.

Autostrada Timisoara-Lugoj are o lungime de peste 32 de kilometri si cuprinde doua loturi: varianta ocolitoare Timisoara – 9,5 kilometri si Timisoara-Lugoj – 25,6 kilometri.

Prin constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si a variantei de ocolire a orasului Timisoara se estimeaza o reducere a timpului de calatorie la 18,3 minute si o crestere a vitezei medii de deplasare la 115 km/h.

Comisia Europeana a aprobat anul acesta finantarea nerambursabila din fonduri europene pentru constructia autostrazii Timisoara - Lugoj si variantei de ocolire a orasului Timisoara la standard de autostrada, proiect cu o valoare totala de 248,1 milioane euro, potrivit Mediafax.

Din valoarea totala eligibila a cererii de finantare, de 248,1 milioane euro, cofinantarea de la Uniunea Europeana prin contributia nerambursabila din Fondul de Coeziune este de 210,9 milioane euro, iar 37,2 milioane euro reprezinta fonduri de la bugetul de stat, potrivit Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si