General Motors (GM), numarul unu mondial al constructorilor de automobile, va semna, luni, un acord cu autoritatile ruse pentru constructia unei noi uzine de autoturisme, informeaza Rompres.. Constructorul american are deja centru de productie joint-venture cu constructorul rus Avtova la Togliatti (Volga), care produc Chevrolet Niva si Chevrolet Viva.

Revista Automotive News Europe a indicat saptamana trecuta ca GM isi propune sa investeasca aproximativ 100 milioane euro in prima uzina detinuta in intregime in Rusia. Uzina, cu o capacitate de productie anuala de 25.000 de autovehicule, urmeaza sa asambleze in prima instanta autovehicule compacte Chevrolet Aveo, informeaza revista citata.

Constructorii straini se precipita sa anunte constructia de noi centre de productie in Rusia pentru a profita de o cerere viguroasa a consumatorilor rusi si de regimul de taxe favorabil importurilor de componente de automobile. Acest regim urmeaza a fi abolit cu intrarea Rusiei in Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Constructorul auto german Volkswagen AG va semna, de asemenea, un acord pentru prima uzina de asamblare in Rusia, noua facilitate de productie urmand a avea o capacitate de 250.000 de autovehicule pe an, dupa japonezii de la Nissan si Toyota.

Compania germana a ajuns la un acord cu Guvernul rus prin care va plati doar 3 procente taxe de import, in loc de taxa uzuala de 25 de procente din sectorul auto din Rusia. in schimb, compania germana a convenit sa deschida o uzina de productie in Rusia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Romania, acord de exclusivitate pentru productia elicopterului H215M