Exces de zel in legislatia rutiera din UE: Soferii sunt sanctionati cu mii de euro si chiar cu inchisoarea daca isi fac repausul saptamanal in cabina de TIR

Soferii de TIR-uri sunt obligati la un repaus saptamanal si, in cele mai multe tari din UE, acest repaus se poate face si in cabina camionului. Insa Belgia si Franta au introdus sanctiuni drastice pentru folosirea cabinei - 1.800 euro/camion in Belgia, respectiv 30.000 euro/camion plus inchisoare in Franta. Soferii din Romania cer Guvernului sa intervina pe langa cele din Belgia Si Franta pentru a opri acest „protectionism absurd“.

„Din 21 iunie 2014 a intrat in vigoare in Belgia decretul regal prin care se interzice efectuarea perioadei de repaus saptamanal normal in cabina vehiculului. Sanctiunea pentru nerespectarea acestei prevederi poate ajunge la 1.800 de euro/camion", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI).

De asemenea, prin Legea nr. 790 din 10 iulie 2014, Franta a preluat imediat exemplul Belgiei, dar a ridicat nivelul amenzilor la uluitoarea suma de 30.000 de euro/camion.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
COVID-19 | Ce trebuie să facă un pacient externat la cerere, odată...
COVID-19 | Ce trebuie să facă...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri