Consumatorii americani au cumparat mai multe masini de constructie straina decat americane, de la inceputul acestui an, ceea ce ar putea marca o schimbare drastica in acest sector, a aratat un studiu publicat in Statele Unite.
Cei trei giganti ai industriei de automobile americane, General Motors, Ford si Chrysler, detineau 47,1% din piata privata, in primele cinci luni ale anului, fata de 52,9%, cat aveau automobilele importate, se mai precizeaza in aceasta ancheta a cabinetului RL Polk, informeaza NewsIn.

Aceste rezultate difera de cele oferite de alte studii, deoarece specialistii nu au luat in considerare, in acest caz, achizitionarile facute de angajatori, pentru companiile private. Anul trecut, cei trei producatori giganti din SUA aveau, inca, o majoritate de 51%, din vanzarile catre particulari, in timp ce constructorii straini detineau doar 49% din piata, potrivit aceluiasi studiu.

General Motors ramane lider in clasamentul vanzarilor, cu 1,17 milioane de masini vandute, in primele cinci luni ale lui 2006, urmat de Toyota, cu o vanzare de 931.000 de automobile si de Ford, care a vandut 768.000 de autoturisme. Grupul Chrysler ocupa locul patru ca vanzari, cu 618.000 de vehicule, situandu-se inaintea japonezilor de la Honda, care au avut o vanzare de 604.000 de masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri