Romcar, importatorul marcii Ford in Romania, vrea sa vanda anul acesta circa 11.000-12.000 de vehicule, incurajat de cresterea sustinuta a vanzarilor datorata programului extins de garantie si a modelului Fiesta, a declarat joi pentru NewsIn, directorul general al Romcar.

Directorul general al Romcar, Catalin Gavra, a spus ca initial compania si-a propus sa vanda 10.000 de vehicule Ford in Romania, insa cresterea cu 83 la suta a vanzarilor in primul semestru a determinat ridicarea cu peste 10% a tintei de vanzari pentru intreg anul.

"Piata importurilor a crescut peste asteptari, iar noi am crescut peste media pietei (...) intr-un an am castigat in plus doua procente din piata importurilor", a spus Gavra.

"Am avut oferte bune, e clar ca produsele noastre conving, dar ne-am impus prin lucrurile care ne diferentiaza de ceilalti", a adaugat directorul general Romcar.

Acesti factori, a precizat Gavra, tin de garantia extinsa la patru ani, de pretul sub zece mii de euro al modelului Fiesta si de programul de asistenta rutiera Ford Suport.

Cele mai vandute modele Ford au fost Fiesta, model de clasa mica lansat anul trecut, care este comercializat la un pret de sub zece mii de euro cu toate taxele, si Transit - cel mai vandut vehicul comercial de pe piata romaneasca. Romcar a lansat in urma cu o luna noua generatie Transit si asteapta vanzari de 1.500 de unitati in acest an.

De la sfarsitul anului trecut, Ford ofera patru ani de garantie fara limita de kilometri pentru clientii autoturismelor Ford, si doi ani pentru cei care achizitioneaza vehicule comerciale. Reprezentantii Romcar spun ca oferta lor este superioara concurentei care, fie ofera trei ani garantie, fie ofera cinci ani, dar cu limita de kilometri.

Un alt motor al cresterii vanzarilor, in opinia conducerii Romcar, a fost introducerea serviciului de asistenta rutiera Ford Suport. soferii care au probleme cu masina pot apela non-stop acest servicu oriunde in tara, iar masina le va fi transportata la un atelier auto sau la destinatia dorita.

Serviciul a fost introdus la inceputul anului si poate fi folosit de orice proprietar de automobil, indiferent de marca, insa ofera avantaje financiare celor care si-au cumparat anul acesta masini Ford.

Acestia sunt scutiti de plata anuala a abonamentului Ford Suport de 25 de euro pe o perioada cuprinsa intre doi si patru ani. in plus, daca la service se descopera ca defectul este acoperit de garantie, proprietarul masinii este scutit de taxele de transport.

Vanzarile Ford in Romania au crescut cu 83% in prima jumatate a anului si au ajuns la 5.624 de unitati, fata de cele 3.065 comercializate in intervalul ianuarie-iunie 2005.

Marca Ford are 4,1 la suta din piata masinilor noi si opt la suta din piata de import, unde e devansata doar de Renault cu 14 la suta din piata, Skoda cu 13 procente, Volkswagen cu 11 la suta si Peugeot cu putin peste opt la suta.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), in primele sase luni ale anului vanzarile de masini noi din import au crescut cu 30,8%, iar cota de piata cumulata a masinilor din import a fost de 51% in perioada ianuarie-iunie.

Pe fondul scaderii vanzarilor automobilelor autohtone, piata a urcat per total cu 5,1% la suta in semestrul I si se incadreaza in prognoza APIA, care asteapta anul acesta o crestere moderata cuprinsa intre cinci si zece procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri