Marca britanica premium Jaguar a expus, la Salonul Auto de la Paris 2014, noul sedan entry-level XE, in culoarea rosie, model dedicat femeilor si tinerilor, alaturi de XJ, XF si marea atractie un F-TYPE Project 7, cel mai rapid Jaguar produs vreodata, care va fi fabricat intr-o editie limitata de maxim 250 de unitati.

Jaguar XE - cel mai accesibil model

Jaguar XE va ajunge in Romania in mai-iunie, preturile inca nu au fost comunicate, dar ca parte a strategiei marcii de a-si tripla vanzarile prin modele accesibile acesta va avea cel mai mic pret. Inspirat din conceptul C-X17, Jaguar XE are dimensiuni medii, este mai mic decat modelul XF.

Gama de motorizari, denumita Ingenium, are la baza propulsorare de 2 Iitri cu patru cilindri diesel (163 CP, 180 CP) si benzina (200 CP, 240 CP), impreuna cu o transmisie manuala cu 6 trepte sau automata cu 8 trepte. Versiunea de performanta XE-S vine cu motorul V6 de 3 litri 340 CP care are un cuplu maxim de 450 Nm si accelereaza pana la 100 m/h in 4,9 secunde, atingang o viteza de top de 250 km/h.

Noul model are la baza o platforma modulara care contine 75% aluminiu, devenind cel mai usor si mai aerodinamic Jaguar construit vreodata de marca britanica cu un coeficient aerodinamic de 0.26. La interior, noul XE dispune de un sistem head-up display cu laser si un nou sistem de infotainment InControl cu ecran de 8 inci.

F-TYPE Project 7, cel mai rapid model Jaguar

Chiar daca un XE rosu avea o pozitie privilegiata in standul Jaguar, majoritatea vizitatorilor preferau o poza cu unul dintre cele 250 de exemplare F-TYPE Project 7. Cu o caroserie integral din aluminiu si o greutate de 1.585 kg, modelul propulsat de un motor supraalimentat V8 5.0l 575 CP atinge 100 km/h in doar 3,9 secunde.

Modelul aduce un omagiu unuia dintre cele mai performante si emblematice Jaguaruri de curse: Jaguar D-Type, de trei ori castigator LeMans, care implineste 60 de ani in 2014. Numele Project7 omagiaza cele 7 victorii in cadrul renumitei curse. Echipa de ingineri Special Operations a dezvoltat pentru Project 7 o calibrare speciala a transmisiei automate Jaguar Quickshift cu 8 rapoarte, cu puncte de schimb si caracteristici revizuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri