Actiunile Renault au scazut cu pana la 20%, dupa ce un reprezentant al sindicatului CGT a anuntat ca oficiali ai biroului antifrauda din Ministerului Economiei au confiscat computere de la birourile companiei, in cadrul unei posibile investigatii privind testele pentru emisiile automobilelor.

Agenti ai biroului antifrauda au vizitat unele sedii ale Renault care au legatura cu standardele de testare si certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmand o informatie relatata de AFP, transmite Reuters , conform Mediafax.

Acest fapt a lasat impresia ca investigatia este legata de standardele emisiilor, in urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi. Reprezentantii Renault si cei ai biroului antifrauda nu au putut fi contactati pentru informatii.

Actiunile Renault au scazut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu dupa 2008.
Titlurile Peugeot au coborat cu 8%, la 13,61 euro pe unitate.

Producatorii auto au intrat in atentia autoritatilor de reglementare din luna septembrie, dupa ce conducerea Volkswagen a recunoscut ca a inselat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a izbucnit in urma unei investigatii a autoritatilor americane.

Autoritatile franceze investigheaza din septembrie daca VW a inselat clientii in privinta nivelului emisiilor automobilelor diesel si s-a angajat sa extinda cercetarile la toti producatorii, intre care Renault si PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceza pentru mediu a inceput testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferentele dintre rezultatele testelor de laborator si cele ale testelor in conditii reale.Peugeot a anuntat in octombrie ca nu a folosit niciodata softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Revolut lanseaza serviciul prin care poti cumpara actiuni