Actiunile Renault au scazut cu pana la 20%, dupa ce un reprezentant al sindicatului CGT a anuntat ca oficiali ai biroului antifrauda din Ministerului Economiei au confiscat computere de la birourile companiei, in cadrul unei posibile investigatii privind testele pentru emisiile automobilelor.

Agenti ai biroului antifrauda au vizitat unele sedii ale Renault care au legatura cu standardele de testare si certificare a motoarelor, a declarat Florent Grimaldi, reprezentant al CGT la uzina Renault din Lardy, confirmand o informatie relatata de AFP, transmite Reuters , conform Mediafax.

Acest fapt a lasat impresia ca investigatia este legata de standardele emisiilor, in urma scandalului de la Volkswagen, a spus Grimaldi. Reprezentantii Renault si cei ai biroului antifrauda nu au putut fi contactati pentru informatii.

Actiunile Renault au scazut cu 16%, la 72,98 euro pe unitate, iar declinul a atins 20% la un moment dat, cel mai amplu dupa 2008.
Titlurile Peugeot au coborat cu 8%, la 13,61 euro pe unitate.

Producatorii auto au intrat in atentia autoritatilor de reglementare din luna septembrie, dupa ce conducerea Volkswagen a recunoscut ca a inselat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor. Scandalul a izbucnit in urma unei investigatii a autoritatilor americane.

Autoritatile franceze investigheaza din septembrie daca VW a inselat clientii in privinta nivelului emisiilor automobilelor diesel si s-a angajat sa extinda cercetarile la toti producatorii, intre care Renault si PSA Peugeot Citroen.

Separat, autoritatea franceza pentru mediu a inceput testarea aleatorie a vehiculelor, pentru a vedea diferentele dintre rezultatele testelor de laborator si cele ale testelor in conditii reale.Peugeot a anuntat in octombrie ca nu a folosit niciodata softuri pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri