Lunile de iarna reprezinta cea mai solicitanta perioada a anului cand vine vorba despre conditiile de trafic, iar companiile care detin vehicule comerciale trebuie sa cunoasca o serie de aspecte care tin de siguranta parcului auto si de conducerea vehiculelor in conditii optime.

Ninsorile si lapovita pot afecta graficele de circulatie a caror respectare devine din ce in ce mai dificila pentru o companie detinatoare de vehicule comerciale. Prin urmare, din ce in ce mai multe companii isi pregatesc soferii de vehicule comerciale pentru conditiile dificile de drum.

Iata care sunt cele trei sfaturi pe care companiile detinatoare ale unui parc auto ar trebui sa tina cont in lunile de iarna:

1. Pregatirea flotei auto pentru sezonul rece

Intreruperea activitatilor si starea drumurilor sunt doua dintre cele mai importante riscuri cu care companiile se confrunta in timpul iernii, conform smallbiztrends.com. Ambele riscuri se afla in stransa legatura cu parcurile auto ale companiilor, deoarece vehiculele comerciale sunt predispuse la o uzura accentuata din cauza temperaturilor foarte scazute.

Citeste si:
Bucurestenii, in fata celei mai dificile ierni din ultimii 30 de ani
Analiza Frames: Bucurestenii,...

Defectiunile vehiculelor provoaca pierderi importante, afecteaza grav desfasurarea activitatilor companiei si cresc costurile de intretinere a vehiculelor. Niciodata nu este prea tarziu pentru angajati sa verifice starea radiatorului si a bateriei sau nivelul uleiului de motor si sa‐l schimbe in caz de necesitate.

Pe piata exista, insa, si produse special create pentru companiile care detin un parc auto. Spre exemplu, lubrifiantii din gama Mobil Delvac 1 de la starlubricants.ro au proprietati stabile si protejeaza motoarele vehiculelor in cazul utilizarii lor intr‐un mediu cu temperaturi negative.

Totodata, vehiculele trebuie dotate cu solutii pentru dezghetarea parbrizului si incuietorilor, cu o lopata pentru indepartarea zapezii, cu lanturi pentru anvelope si cu saculet cu nisip.

2. Instruirea personalului cu privire la prudenta

Vremea capricioasa are un puternic impact asupra conditiilor de conducere de pe sosele, asupra traficului general si asupra deciziilor pe care le iau autoritatile si soferii, conform fhwa.dot.gov.

Din dorinta de a respecta programele de livrare si graficele de circulatie, soferii tind, de multe ori, sa comita o serie de greseli in trafic.

Este foarte important ca soferii angajati sa conduca prudent, sa tina cont de conditiile meteorologice si sa fie constienti de pagubele pe care le pot provoca chiar si micile accidente auto. In plus, ei nu trebuie sa forteze vehiculele daca nu se simt in totalitate stapani la volan si trebuie sa stie ca, in timpul iernii, chiar si cei mai experimentati conducatori auto pot face greseli grave din cauza unor clipe de neatentie.

3. Monitorizarea vremii

Prognozele meteo trebuie verificate cu regularitate in sezonul rece. Stabiliti graficele de lucru in conformitate cu prognoza meteorologica, pentru a evita situatiile in care soferii se grabesc pentru a‐si indeplini sarcinile la timp, si avertizati‐i despre starea vremii si a drumurilor pe care vor circula. In plus, verificati constant situatia drumurilor nationale si a autostrazilor din Romania, pentru a evita surprizele neplacute.

Citeste si:
Prima zi de Retail Arena: tendintele si obstacolele din industrie
Prima zi de Retail Arena:...

Sursa foto: Creative Commons

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Glami.ro introduce cautarea folosind imagini inainte de Black Friday