BMW a prezentat imagini si informatii cu a saptea generatie a modelului Seria 5, care va ajunge pe piata europeana in februarie 2017.

Sedanul BMW Seria 5 a crescut in dimensiuni, dar a devenit mai usor cu 100 de kg. Modelul are 4.935 de milimetri lungime, latime de 1.868 milimetri si inaltime 1.466 milimetri. Portbagajul a fost marit si el, la 530 de litri.

Noul model are un coeficient aerodinamic mai bun decat generatia anterioara, de 0,22 si un consum de combustibil mai mic cu pana la 12%.

BMW Seria 5

Motorizari BMW Seria 5

In momentul lansarii, pe 11 februarie 2017, modelul va fi disponibil cu propulsoarele:

  • BMW 540i/xDrive (3 litri 340 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte),
  • BMW 530d/BMW 530d xDrive (3 litri 265 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte),
  • BMW 530e iPerformance hybrid plug-in (2 litri 252 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte, autonomie electrica: 45 km),
  • BMW M550i xDrive (4,4 litri 462 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte),
  • BMW 520d EfficientDynamics Edition (2 litri 190 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte).

Variante de model disponibile din martie 2017:

  • BMW 520d/BMW 520d xDrive (2 litri diesel 190 CP, transmisie manuala cu sase trepte/Steptronic cu opt trepte, xDrive: transmisie Steptronic cu opt trepte)
  • BMW 530i/BMW 530i xDrive (2 litri benzina 252 CP, transmisie Steptronic cu opt trepte)

BMW Seria 5

Tehnologii pe noul BMW Seria 5

O varietate de sisteme de asistenta sunt prezente in noul BMW Seria 5 pentru a oferi sustinere conducatorului in ambuteiaje, trafic lent sau portiuni monotone de autostrada. Noul model vine cu o camera stereo, la care se adauga informatiile obtinute de la senzorii optionali de radar si ultrasunete pentru a monitoriza zona din jurul masinii.

Noile dotari ale BMW Seria 5, alaturi de asistentul de evitare prin schimbarea benzii si avertizarea la trafic transversal, sunt asistentul pentru schimbarea benzii (Lane Change Assistant) si asistentul pentru mentinerea benzii (Lane Keeping Assistant) cu protectie activa in caz de coliziune laterala.

BMW Seria 5 face un nou pas spre condusul autonom prin functii extinse pentru sistemul optional Active Cruise Control (ACC / tempomat activ) si asistentul pentru mentinerea directiei si a benzii Steering and Lane Keeping Assistant. Acestea includ adoptarea restrictiilor de viteza, pe care asistentul inteligent de viteza (Intelligent Speed Assist / dotare optionala) le comunica sistemului tempomat (conducatorul poate ajusta aceste date cu +/-15 km/h fata de viteza maxima legala). De la stationare pana la 210 km/h, automobilul poate prelua manevre de acceleratie, franare si directie, in functie de setari. Functia inteligenta Auto Start Stop isi ajusteaza reactiile in functie de conditiile de pe traseu si din trafic si astfel ofera un confort mai mare al condusului.

Cea mai recenta generatie a BMW Head-Up Display integral color are o suprafata de proiectie care este mai mare cu 70% fata de versiunea anterioara si afiseaza semnele de circulatie, lista de apeluri telefonice, posturile radio, piesele muzicale, instructiunile de navigatie si avertizarile sistemelor de asistenta.

BMW Seria 5

Tehnologia speciala de incapsulare a motorului - Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) -, geamul cu izolare acustica pentru parbriz si amortizarea fonica din tapiteria acoperisului aduc o reducere suplimentara semnificativa a nivelului de zgomot din automobil. Toate variantele de faruri specificate pentru BMW Seria 5 Sedan folosesc tehnologia LED. Disponibile optional sunt farurile LED adaptive cu distributie variabila a luminii, inclusiv luminile adaptive pentru sens giratoriu si faza lunga cu efect antiorbire BMW Selective Beam cu raza de actiune de pana la 500 de metri.

BMW ConnectedDrive are disponibile servicii noi. Printre acestea se numara noua tehnologie ParkNow pentru rezervari si plati digitale ale locurilor de parcare, functia On-Street Parking Information (cautare inteligenta a locurilor de parcare) si dotarea optionala Parking Assistant (asistent la parcare), care detecteaza locurile goale si parcheaza automat automobilul.

Serviciul Microsoft Exchange permite acum ca utilizatorii Microsoft Office 365 sa-si poata sincroniza e-mailurile, intrarile din calendar si contactele si sa le editeze din automobil. In acelasi timp, sistemul Remote Parking - disponibil optional - permite ca BMW Seria 5 Sedan sa fie manevrat chiar si in cele mai inguste locuri de parcare, de la distanta prin intermediul cheii masinii. Iar integrarea smartphone-ului a fost imbunatatita suplimentar - de la Apple CarPlay (care, ca o premiera pentru un constructor auto, a fost integrata wireless complet) pana la incarcarea prin inductie a telefonului si hotspot WiFi pentru pana la zece dispozitive. O parte dintre aceste sisteme, precum ParkNow, On-Street Parking Information sau Apple CarPlay nu sunt inca disponibile in Romania.

Primele sase generatii ale modelului BMW Seria 5 s-au vandut in peste 7,6 milioane de automobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri