Volkswagen a acceptat plata a 175 de milioane de dolari avocatilor americani care au dat in judecata grupul in numele proprietarilor a 475.000 de vehicule diesel care polueaza peste limita admisa, au declarat doua persoane apropiate situatiei, transmite Reuters.

In luna augsut, avocatii din procesul colectiv au solicitat 332,5 milioane de dolari, reprezentand onorarii si costuri, pentru activitatea lor intr-un acord de 10 miliarde de dolari care ofera proprietarilor de automobile cu motoare de 2 litri posibilitatea de a le revinde catre VW, scrie News.ro.

Acordul cu avocatii inseamna ca VW a acceptat sa cheltuiasca pana la 16,7 miliarde de dolari pentru despagubirea proprietarilor din SUA si acoperirea penalitatilor si compensatiilor cerute de state, autoritatile federale si dealeri, in urma scandalului Dieselgate.

VW a recunoscut in septembrie 2015, in urma unei investigatii a autoritatilor de reglementare, ca a utilizat softuri ilegale pentru reducerea emisiilor vehiculelor diesel in timpul testelor de poluare, la nivel mondial fiind afectate peste 11 milioane de automobile.

Citeste si:
Dealerii care aduc masini VW afectate de scandal pot fi amendati
Amenzi de peste 20.000 euro...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Caderea mitului "masinii nemtesti": Efectele scandalului Volkswagen
Setari Cookie-uri