Conducerea companiei General Motors (GM), cel mai mare producator mondial de automobile, spera ca in acest an GM va trece pe profit, dupa ce in 2006 a avut pierderi de peste trei miliarde dolari in primele noua luni, a spus Rick Wagoner, CEO al General Motors.

Wagoner a declarat la salonul auto de la Detroit ca e increzator ca General Motors va trece pe profit in acest an, dupa ce in primele noua luni ale anului trecut a inregistrat pierderi de 3,05 miliarde dolari, iar in 2005 a incheiat cu pierderi de 10,6 miliarde dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Oficialul General Motors a facut aceasta declaratie intr-un interviu pentru Reuters Television la cel mai mare salon auto din Statele Unite, manifestare organizata la Detroit intre 7 si 21 ianuarie.

General Motors a fost fonadata in 1908, iar de 75 de ani este fara intrerupere numarul unu mondial la capitolul vanzari de automobile. Concernul produce in 33 de tari, iar in 2005 a vandut pe plan mondial 9,17 milioane de automobile.

General Motors are in portofoliu marcile Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden (in Australia), HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn si Vauxhall (denumirea marcii Opel in Marea Britanie). Pe plan mondial are 327.000 de angajati.In Romania, General Motors a vandut anul trecut in total aproape 20.000 de masini Opel si Chevrolet, iar estimarea pentru 2007 este de 22.000 de unitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
UPDATE Circulaţia tramvaielor 41, reluată în zona Podului Grant
Setari Cookie-uri