Consilierii Primariei Bucuresti au aprobat acordarea unei noi serii de vouchere, in valoare de 9.000 de lei fiecare, bucurestenilor care isi caseaza masina veche. Potrivit reprezentantilor PMB, bucurestenii interesati vor putea sa se inscrie online in program, insa mai au de asteptat pana programul va fi validat si de Prefectura Municipiului Bucuresti.

Pana la ora publicarii acestui articol, reprezentantii Prefecturii Bucuresti nu au raspuns unei solicitari wall-street.ro, cu privire la data la care noul program de vouchere aprobat de PMB ar putea sa intre pe agenda institutiei. De asemenea, pe websiteul Prefecturii, in agenda de lucru a prefectului, nu figureaza nicio informatie in acest sens.

Primaria Bucuresti vrea sa acorde 5.000 de eco-vouchere in valoare de cate 9.000 de lei in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, cu motorizare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2.

Prioritate la primirea tichetelor vor avea locuitorii din centrul Bucurestiului, sau, mai exact, din permietrul ZACA (Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului).

Vezi AICI o harta interactiva a zonelor din Bucuresti aflate in perimetrul ZACA.

ATENTIE insa! Anumiti bucuresteni care au participat anul trecut la un program similar desfasurat de PMB, au ramas atat fara masina cat si fara vouchere. Mai exact, in regulamentul programului se specifica faptul ca participantii trebuiau sa se inscrie in program online, dar si sa depuna fizic dosarul la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii, in maxim 10 zile de la data radierii din circulatie a autovehiculului uzat. Cei care nu au citit cu atentie regulamentul au ramas astfel cu masina radiata si fara vouchere.

Ce poti cumpara cu eco-voucherele Primariei Bucuresti

Eco-voucherele pot fi folosite doar pentru achizitionarea anumitor autoturisme sau produse, astfel ca persoanele care vor sa le transforme in cash vor fi nevoite sa achizitioneze astfel de produse si apoi sa le revanda.

Ce poti cumpara cu eco-voucherele:

  • Autoturisme noi cu norma de poluare Euro 6, non-diesel, electrice sau hibride;
  • Alte mijloace alternative de locomotie noi, non-diesel sau electrice (trotinete, biciclete, motorete, scutere, etc);
  • Obiecte electrocasnice de clasa energetica superioara (aparate frigorifice, masini de spalat rufe/vase, uscator de rufe, aparate de aer conditionat, plite electrice, cuptoare electrice, aspiratoare);
  • Electronice (televizoare, DVD player, Blue-Ray player, statii de lucru, monitoare pentru statii de lucru, laptop, tablete, imprimante laser/inkjet).

In ce magazine puteau fi folosite voucherele la precedentul program

Primaria Bucuresti a desfasurat un program similar si in prima jumatate a anului 2019. La acel moment, PMB a publicat pe propriul website lista unitatilor comerciale partenere.

Primaria a selectat astfel 47 de magazine in care voucherele puteau fi folosite, printre acestea aflandu-se: Flanco, Altex, Media Galaxy, Auchan, Hervis, Pegas, Opel, Volkswagen, Ford, Mazda, Kia, Citroen si Toyota.

Pentru a da posibilitatea beneficiarilor de eco-vouchere de a achizitiona produse din mai multe categorii fara a fi conditionati sa le achizitioneze de la un singur operator economic, eco-voucherul a fost gandit sub forma unui carnet care contine trei file cu valoare nominala a cate 3.000 lei fiecare. Toate cele trei file pot fi folosite atat la o singura achizitie, cat si individual, la mai multe achizitii de produse, la momente diferite.

Daca valoarea produsului/ produselor nu insumeaza valoarea filei/ filelor de eco-voucher, magazinul nu va acorda rest in bani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri