Reprezentanța Ford din Suceava a fost închisă, după ce municipiul, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, a intrat în carantină totală pe 30 martie.

“În acest moment doar reprezentanța din Suceava este închisă, dată fiind carantina totală instituită la nivelul municipiului de către autorități. Restul reprezentanțelor de la nivel național sunt deschise", au declarat pentru Wall-Street reprezentanții Ford România.

Union Cars Suceava este dealer Ford autoturisme și vehicule comerciale, precum și Suzuki în zona Moldovei. Compania a anunțat pe Facebook că activitatea va fi oprită între 01 și 30 aprilie.

Ford România a lansat campania #StaiAcasă. Service-urile mărcii pot prelua contra cost, repara, igieniza și livra mașinile clienților. Proprietarii mașinilor vor primi un rezumat video despre operațiunile necesare, prin intermediul aplicației Video Check, precum și igienizarea mașinilor.

Numărul de angajați a fost redus în reprezentanțe

"Fiecare reprezentanță a implementat acțiuni de reducere a numărului de angajați prezenți în locatie prin prisma distanțării sociale, precum și un program de lucru adaptat nevoilor curente. Înainte de a vizita un reprezentant, recomandăm contactarea lui în prealabil pentru a verifica disponibilitatea personalului, a mașinilor de test drive sau a programărilor în atelier", mai spun reprezentanții Ford România.

Din cauza epidemiei, pe 19 martie, angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat în şomaj tehnic pentru câteva săptămâni. Aceştia vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Ford România este importatorul mărcii americane pe piaţa locală începând cu august 2010.

Industria auto din România este unul dintre cele mai afectate sectoare de efectele pandemiei de coronavirus. Specialiștii din piața muncii se așteaptă la un efect de domino în acest sector, în care pe lângă companiile mari, emblematice din piață, să fie puternic afectați de reducerea activității, sub efectele coronavirusului, și actorii mai mici.

Sursa foto: fordsuceava.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri