General Motors (GM) este in negocieri preliminare pentru a achizitiona Chrysler, divizia americana a DaimlerChrysler AG, care se confrunta cu dificultati financiare, sau pentru a incheia un parteneriat strategic cu aceasta, au declarat surse apropiate afacerii si citate de Reuters.

Specialistii de pe Wall Street sunt sceptici ca o astfel de fuziune ar fi profitabila pentru GM sau ca s-ar finaliza. O sursa a declarat, pentru Reuters, ca GM se afla in negocieri preliminare cu Chrysler, dar a adaugat ca este improbabil ca GM sa vrea sa achizitioneze filiala financiara a Chrysler, deoarece a vandut-o, anul trecut, pe cea pe care o detinea, GMAC. O alta sursa a declarat ca negocierile vizeaza o alianta strategica pentru vehicule, informeaza NewsIn. GM, cel mai mare producator auto mondial si DaimlerChrysler, al cincilea producator de automobile ca vanzari globale, au refuzat sa comenteze.

Negocierile pentru cumpararea Chrysler, despre care sursele Reuters au afirmat ca sunt intr-o faza initiala, de analizare, au fost anuntate vineri si de Automotive News. Acesta a citat surse anonime din Germania si SUA si a scris ca grupurile s-au implicat in negocieri la nivel inalt.

Potrivit analistilor, preluarea grupului Chrysler de catre GM risca sa complice eforturile de optimizare a activitatii ale ambelor companii, cu toate ca ar crea un gigant industrial cu o cota de aproape 40% din piata americana. Grupul Chrysler comercializeaza exclusiv modelele Chrysler, Dodge si Jeep.

Actiunile DaimlerChrysler s-au apreciat ca reactie la informatiile despre negocieri. Actiunile GM s-au depreciat in prima faza, pentru ca apoi sa creasca si sa inchida, ulterior, in scadere. Actiunile DaimlerChrysler au incheiat cotatia in crestere cu 4,4%, la 73,33 de dolari pe unitate, la bursa new-yorkeza. Actiunile GM au incheiat in scadere cu 10 centi, la 36,34 de dolari pe unitate.

General Motors a intrerupt, cu patru luni in urma, negocierile cu Renault si Nissan, dupa ce reprezentantii GM au ajuns la concluzia ca grupul nu ar fi castigat la fel de mult ca ceilalti doi producatori auto dintr-o potentiala alianta.

GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a SUV-ului Dodge Durango.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri