Bolt introduce și în Cluj noile sale trotinete electrice, construite după un design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia.

Utilizatorii clujeni care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea o pictogramă – trotinetă - în aplicație (colțul dreapta sus), după actualizarea acesteia. Atingerea pictogramei îi va duce în interfața de închiriere a trotinetelor. Persoanele care nu au încă aplicația Bolt instalată o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și cum să fie parcate în siguranță la final.

Deblocarea trotinetei electrice va costa 2 lei și fiecare minut 0,6 lei. Acesta este un preț valabil pentru perioada lansării.

Trotinetele vor fi amplasate în hub-uri de transport și în alte locuri frecventate. La sosire, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi penalizat cu suma de 150 de lei.

Cititi si Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

De asemenea, rezervarea și pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute.

„A trecut mai puțin de o lună de la lansarea trotinetelor noastre în București și vedem deja cât de repede a prins acest serviciu, un motiv fiind faptul că este foarte bine adaptat condițiilor și restricțiilor curente. Trotinetele sunt un mijloc de transport individual, silențios, ecologic, potrivit drumurilor scurte, care se adresează unui segment larg de public pentru că este ușor de folosit și nu cere licență pentru condus. La Cluj, ca și la București, suntem prezenți cu serviciile de ride-hailing, așa încât extinderea ofertei cu alte tipuri de servicii și categorii a fost naturală. Sperăm să replicăm și aici succesul de la București, unde deja sute de trotinete sunt folosite zilnic," a declarat Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Cititi si Bateriile de mașini electrice care durează o viață. Cine le produce.

Bolt va distribui și în Cluj sute de trotinete și va adapta numărul acestora la cererea utilizatorilor. Trotinetele Bolt sunt dotate cu trackere GPS încorporate, pentru a furniza date despre locațiile de preluare și ridicare. În fiecare dimineață, Bolt va redistribui trotinetele către locurile desemnate.

Trotinetele Bolt ating o viteză maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală depinde de utilizare.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Serviciile sale includ de la transport la cerere și micromobilitate, cu trotinete electrice și biciclete electrice, la livrări de mâncare și pachete.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri