Renault va deschide, in Bucuresti, un centru de design al automobilelor, pana la sfarsitul anului 2007, unde va angaja, pana la finele lui 2009, 30 de persoane, a anuntat, citat de NewsIn, vicepresedinte Grupului Renault, Patrick LeQuement.

In centru de design vor lucra, in prima instanta, sapte persoane, care vor fi angajate pana la sfarsitul anului in curs. Potrivit lui Le Quement, Renault va "monitoriza" si activitatea studentilor de la facultatile de arhitectura si design din Cluj si Bucuresti.

Grupul Renault a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca va aduce in Romania tot procesul de fabricatie al automobilelor, inclusiv partea de design si de cercetare, activitatea urmand sa se desfasoare intr-un centru din localitatea damboviteana Titu. Investitia este estimata la 450 de milioane de euro.

Guvernul va negocia cu Renault, prin Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS), in cadrul unui memorandum, acordarea unor ajutoare pentru firma franceza, in perspectiva deschiderii centrului. Potrivit ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, ajutorul de stat se va incadra in limtele impuse de Uniunea Europeana.

Autoritatile locale din Dambovita a esuat de trei ori, la inceputul anului 2007, in incercarea de a vinde terenul de 258 de hectare de la Titu, deoarece Renault Tehnologie Roumanie SRL si Automobile Dacia, participante la licitatie, au refuzat sa achite de fiecare data pretul de pornire, desi acesta a fost redus de doua ori. CJ Dambovita - proprietarul terenului - a redus pretul initial de 29,1 milioane de lei la 27,6 milioane de lei si, ulterior, la 21,8 milioane. Ulterior, Renault Tehnologie Roumanie SRL a anuntat ca vrea sa se asocieze cu Consiliul Judetean Dambovita (CJ) pentru investitia in centrul de proiectare Renault de la Titu.

Centrul va cuprinde o pista de incercari pentru vehiculele multimarca, o sectie de inginerie pentru masini, un centru de incercari mecanice si departamente de informatica, contabilitate si monitorizare clienti. Automobilele proiectate de Renault la centrul de la Titu vor fi produse in uzinele constructorului din Romania, Turcia, Slovenia, India, Rusia si Iran.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
30 de ani de la Revolutie, 10 ani irositi pentru ca "Nu vindem tara"