Producatorul german de masini sport Porsche a preluat controlul asupra companiei Volkswagen prin majorarea drepturilor sale de vot la 30,94%, in conformitate cu planurile sale mai vechi, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Reuters.

Legea germana obliga Porsche sa faca o oferta de preluare integrala a companiei Volkswagen, deoarece participatia Porsche depaseste plafonul de 30%.

Producatorul auto a reamintit ca intentioneaza sa ofere valoarea minima legala pentru actiunile obisnuite si preferentiale ale Volkswagen, evaluand compania la aproximativ 35,85 miliarde euro (47,86 miliarde dolari).

Oferta reprezinta o reducere masiva a valorii Volkswagen fata de capitalizarea recenta de piata de peste 42 miliarde, dar reprezentantii Porsche au spus clar ca nu se asteapta sa obtina o majoritate la Volkswagen cu actuala oferta, care asteapta inca aprobarea autoritatii germane de reglementare.

Reprezentantii Volkswagen au spus ca intentioneaza sa ofere 100,92 euro/actiune ordinara, respectiv 65,45 euro/actiune preferentiala.

Analistii sunt de parere ca Porsche nu e interesat de o preluare a Volkswagen pe termen scurt, urmarind sa-si creasca participatia in mod graduat, intr-un interval mai lung de timp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Vânzările Bosch în România au depășit două MLD. lei în 2019
Setari Cookie-uri