Piața auto trece prin transformări, autoturismele electrice fiind într-o creștere continuă. Trendul s-a mutat și pe piața de autovehicule destinate transportului rutier, unde tot mai multe companii aleg modele cu motorizări exclusiv electrice.

Un total de 2.700 de autovehicule comerciale ușoare electrice au fost livrate clienților (+133%). Ponderea autovehiculelor electrice Sprinter și Vito a fost mai mult decât dublă, în Europa. În ceea ce privește sectorul privat de autovehicule comerciale ușoare medii, vânzările de EQV au crescut cu 103% în primele trei luni din an.

În ciuda fluctuațiilor continue din sectorul aprovizionării cu semiconductori, vânzările din primul trimestru al anului 2022 au rămas la același nivel ca anul trecut, cu 89.900 de unități vândute la nivel global. Raportat la sectorul comercial, livrările au scăzut cu 1%, reprezentând aproximativ 75.900 de modele Sprinter, Vito, Vito Tourer și Citan vândute. Noul Citan este foarte popular printre clienții companiei, motiv pentru care au fost vândute cu 36% mai multe unități, comparativ cu trimestrul anterior.

Portofoliul Mercedes-Bens Vans este convingător și în sectorul privat. Modelele Clasa V și EQV au fost vândute în 14.000 de unități, fapt care corespunde unei creșteri cu 5% a vânzărilor. Evoluția ascendentă în segmentul autorulotelor continuă să aibă un efect pozitiv asupre cererii pentru Marco Polo și toate derivatele sale.

Sursa foto: Mercedes Benz

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri