Toyota Land Cruiser nu ne lasă la greu, niponii dezvăluind o nouă versiune la doar doi ani după prezentarea lui J300, care nu a fost disponibil în Statele Unite. Această nouă versiune, plină de detalii retro, aduce propulsie hibridă și elemente de design culese de pe modelele precum J60 din anii '80, dar și J80 din anii '90. Noul Land Cruiser poate veni cu două variante de părți frontale, iar prețurile vor fi mai scăzute.

Cu peste 11 milioane de unități vândute din 1951 încoace, Toyota Land Cruiser se numără printre cele mai populare modele de teren din toate timpurile, iar generația J250 readuce acest nume cunoscut pe piața nord-americană. SUV-ul pregătit și de off-road ascunde aceeași platformă TNGA-F modulară de tip body-on-frame ca și varianta internațională J300. Principalul avantaj al noii platforme este că aceasta are o rigiditate mai ridicată, iar Toyota a reușit să echipeze Land Cruiser cu noi bare anti-ruliu, dar și servodirecție electrică.

La nivel vizual, Toyota Land Cruiser se evidențiază prin faptul că adună într-un singur loc multe detalii vintage. Ca și dimensiuni, SUV-ul gata de teren accidentat măsoară 4,92 metri față de 4,95 metri pentru J300. Lățimea este, însă, identică la 1,98 metri, iar înălțimea este de 1,87 metri față de 1,94 metri în cazul lui J300. Toyota va oferi două planșe frontale, una cu faruri rotunde (pe versiunea „1958 Edition”), iar alta cu globuri optice mai mici, angulare, iar elementele retro se observă și la paleta de culori (plafon de o culoare diferită față de caroserie), dar și la faptul că Land Cruiser are, acum, extremități mai scurte la ambele capete ceea ce o ajută și pe off-road.

La capitolul tehnic, știm în primă instanță că majoritatea piețelor europene vor primi Land Cruiser-ul cu motorizare diesel. Pe alte piețe, cum ar fi cea nord-americană, vor exista și motoare pe benzină, deși Toyota nu a oferit prea multe detalii încă. Motorul diesel este un agregat turbo de 2,8 litri ce va produce 201 cai putere și va putea tracta până la 3,5 tone. În schimb, noul Land Cruiser ar trebui să fie mai ușor decât vechiul J150 dacă privim exemplul dat de J300 la dezvoltarea căruia s-au găsit metode să se economisească 200 de kilograme, acesta din urmă cântărind 2,3 tone.

Motorul va transmite puterea către ambele punți printr-o transmisie cu opt rapoarte automată. Modelul va ajunge în showroom-uri abia în prima parte a lui 2024 (comenzile se deschid în ultima parte a acestui an), iar din 2025 vom putea alege și o variantă mild-hybrid pe o arhitectură de 48V. Motorul pe benzină din America va beneficia din start de susținere hibridă, acesta dezvoltând în total 324 de cai putere dintr-un bloc de 2,4 litri cu patru supape.

Toyota nu a oferit detalii specifice legate de prețuri pentru Europa, dar știm că, în State, un Land Cruiser va începe de la 55.000 de dolari față de aproximativ 70.000 de dolari cât costa ultimul Land Cruiser comercializat peste Ocean. Acel model a fost scos din oferta mărcii nipone în urmă cu trei ani din cauza vânzărilor sub așteptări, dar noul pachet optic ar trebui să readucă Toyota în actualitate ca un rival pentru Ford Bronco și Land Rover Defender, alte modele „throwback”.

Sursa foto: Toyota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri