Noul Lexus LBX a intrat pe piața din România și consemnează o serie de premiere pentru marcă. Cel mai mic model Lexus de până acum, LBX este un crossover cu motorizare hybrid ce utilizează un motor termic de 1,5 litri și este oferit în patru tipuri de echipare, denumite „atmosfere”.

Din punct de vedere estetic, echipa care a creat modelul LBX a fost încurajată să aplice principiile desprinse din Lexus Next Chapter Design. Este o abordare vizuală care transpune în realitate plăcerea de a conduce. Grila în formă trapezoidală leagă farurile subțiri, având la bază moștenirea ”Resolute Look”, design specific Lexus de la începutul anilor 2000, se arată într-un comunicat.

Cabina are un aspect compact, iar capota este mai lungă pentru a asigura un profil ceva mai agresiv. Aripile vin să acopere jantele care pot avea un diametru de până la 18 inci. Spatele mașinii are un stil inspirat dintr-o sursă neconvențională – torturile de orez Kagami-Mochi, care în cultura japoneză se oferă cadou de Anul Nou.

“Practic, vorbim despre un model care redefinește standardele în segmentul SUV-urilor mici. Noul Lexus LBX este un partener de încredere, gata în orice moment să facă față oricăror provocări și să satisfacă cele mai exigente gusturi ale pasionaților în materie de mașini premium.”, a precizat Edit Târcolea, Director General Toyota România.

O premieră la acest model este introducerea echipărilor și posibilităților de personalizare prin intermediul celor 4 atmosfere – LBX Elegant, LBX Relax, LBX Emotion și LBX Cool – care înlocuiesc structura tradițională a versiunilor pe care o regăsim la alte modele Lexus. Aceste atmosfere se concentrează pe exprimarea diferitelor teme ce pot fi rafinate, dinamice sau sportive, prin intermediul detaliilor ce țin de stil, culori, texturi și finisaje.

La interior, Lexus LBX este dotat cu un panou de bord, complet digital, de 7 sau 12,3 inch, în funcție de specificațiile modelului. Afișarea datelor se modifică în concordanță cu importanța sau modul de conducere selectat și pot fi personalizate. LBX este echipat cu un sistem multimedia Lexus Link Connect, operabil prin intermediul unui ecran tactil de 9,8 inch, cu protecție anti-reflexie. Sistemul audio Mark Levinson are nu mai puțin de 13 difuzoare.

Ce ascunde sub capotă și cât costă Lexus LBX

Lexus LBX are un sistem de propulsie hibrid în care partea termică este asigurată de motorul VVT-iE de 1.5 litri. Puterea totală a sistemului este de 136 cai putere /100 kW, cu un cuplu maxim de 185 Nm, ceea ce permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde pentru modelul cu tracțiune pe față și 9,6 secunde pentru cel cu tracțiune integrală.

Pe acest model s-a utilizat în premieră platforma globală pentru mașini mici GA-B, pentru a îmbunătăți performanțele dinamice. Această platformă îi asigură mașinii un centru de greutate scăzut și în același timp o poziție la volan care seamănă mai mult cu cea dintr-un sedan decât cu cea dintr-un SUV. Lexus LBX este dotat și cu a treia generație Lexus Safety System +. Acesta echipează mașina cu sisteme multiple de detecție a riscurilor de accident, alertează șoferul și asigură automat direcția, frânarea și controlul forței de propulsie, dacă este necesar.

Noul Lexus LBX este disponibil în România cu prețuri începând de la 38.227,56 euro (TVA inclus).

Sursa foto: Lexus România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri