Elon Musk a închis divizia Supercharger a Tesla, a concediat doi directori şi a concediat alte sute de angajaţi, în timp ce producătorul de maşini electrice îşi continuă restructurarea pe fondul unei scăderi puternice a pieţei de vehicule electrice, conform Financial Times.

Musk a anunţat, la nivel intern, că şefa grupului de Superchargere, Rebecca Tinucci, şi Daniel Ho, şeful de produse noi, vor pleca împreună cu întreaga lor echipă. Aproximativ 500 de persoane făceau parte din grupul de supraîncărcătoare, se arată în nota de serviciu.

Sistemul de supraîncărcătoare al Tesla se numără printre cele mai mari reţele de încărcare din lume şi a fost unul dintre motivele pentru care compania s-a bucurat atât de mult timp de un avans atât de mare faţă de producătorii auto rivali. În timp ce operaţiunile de supraîncărcare vor continua, mutarea ridică întrebări cu privire la viitorul activităţii de încărcare.

Întreaga unitate de politici publice va fi, de asemenea, desfiinţată în urma plecării liderului său, Rohan Patel, la mijlocul lunii aprilie.

„Să sperăm că aceste acţiuni clarifică faptul că trebuie să fim absolut fermi în ceea ce priveşte reducerea numărului de angajaţi şi a costurilor”, a scris Musk în memoriu, care a fost raportat pentru prima dată de The Information. „În timp ce o parte din personalul de execuţie ia acest lucru în serios, majoritatea nu fac încă acest lucru”.

Orice director „care reţine mai mult de trei persoane care nu trec în mod evident testul excelent, necesar şi demn de încredere” ar trebui să demisioneze, a adăugat el.

Elon Musk: Până la finalul anului viitor nu cred că vor mai exista oameni mai deștepți decât AI-ul

Inteligența noilor tehnologii AI va depăși inteligența umană până la sfârșitul anului viitor, este de părere miliardarul Elon Musk. Acesta spune totuși că există o condiție ca acest lucru să se întâmple: „oferta” de electricitate și hardware trebuie să poată satisface cerințele tehnologiei, scrie Financial Times.

"Părerea mea este că vom avea o inteligență artificială care va fi mai inteligentă decât orice om, probabil la sfârșitul anului viitor. În următorii cinci ani, capacitățile inteligenței artificiale o vor depăși probabil pe cele ale tuturor oamenilor”.

Elon Musk, fondator Tesla și SpaceX.

Elon Musk a fost în mod constant optimist în ceea ce privește dezvoltarea așa-numitei „inteligențe artificiale generale” - AGI: instrumente de AI atât de puternice încât pot învinge cele mai inteligente și pregătite persoane din orice domeniu.

Unele dintre cele mai îndrăznețe previziuni ale lui Musk, cum ar fi lansarea unor mașini Teslas cu conducere autonomă și aterizarea unei rachete pe Marte, nu s-au îndeplinit încă. O serie de descoperiri în materie de inteligență artificială din ultimele 18 luni, inclusiv lansarea unor instrumente de generare video și a unor chatbots mai capabili, au împins frontiera inteligenței artificiale mai repede decât se aștepta.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri