Compania Kirchhoff, cel mai mare producator german de piese pentru Ford, va investi la Craiova, pentru constructia unei uzine care va produce componente pentru masinile constructorului american, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Iom Prioteasa, potrivit NewsIn.

„La sfarsitul saptamanii trecute am avut o intalnire cu cea mai mare firma germana producatoare de piese Ford. Este prima firma interesata sa vina la Craiova dupa ce Ford a cumparat Automobile Craiova. Ne-au spus ca Ford i-a chemat aici si le-a spus foarte raspicat ca daca doresc in continuare sa colaboreze cu Ford trebuie sa investeasca la Craiova“, a spus Ion Prioteasa.

Presedintele CJ Dolj a mai spus ca firma germana va construi o fabrica pentru piese de schimb in apropierea orasului.

„Nu exista dubii ca vor veni aici. Isi vor construi o fabrica pentru piese de schimb Ford undeva in jurul Craiovei. Ne-am fi dorit foarte mult sa le punem la dispozitie un teren din Parcul Industrial, dar din pacate nu avem suficient. Ne-au spus ca au nevoie de cel putin cinci hectare. Este prima firma care s-a interesat sa investeasca la Craiova dupa venirea Ford si unt sigur ca vor mai veni si altele“, a mai spus Prioteasa.

Producatorul american a anuntat ca va face investitii in valoare de 675 de milioane de euro, iar uzina va fi adusa la parametrii doriti in sase sau sapte luni de la preluare. Contractul pentru preluarea uzinei de la Craiova, in valoare de 57 de milioane de euro, a fost semnat miercuri pe 12 septembrie la Frankfurt.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ford Europa a anuntat planurile pe termen scurt-posibila alianta cu VW