AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong, estimeaza ca va vinde anul viitor peste 20.000 de unitati, in crestere cu 25% fata de estimarile pentru 2007, au spus reprezentantii companiei, miercuri, la Salonul Auto Bucuresti.

AutoItalia a ridicat saptamana trecuta la peste 16.000 de unitati, tinta de vanzari pe anul acesta, dupa ce in urma cu trei luni o stabilise la 15.000 de unitati, declara la Salonul Auto Bucuresti, Herbert Stein, presedintele grupului, citat de NewsIn.

Vanzarile AutoItalia in primele noua luni ale anului au crescut cu 66%, pana la 11.366 de unitati. Dintre acestea, 6.987 au fost autoturisme Fiat

Totalul contractelor de parteneriat aflate in diferite stadii de evolutie se ridica la sapte. Pana la sfarsitul anului vor fi deschise concesiuni la Arad, Cluj si Braila, iar in 2008 vor urma orasele Piatra Neamt, Suceava, Buzau, Sfantu Gheorghe, Deva si Targu Jiu, au mai spus reprezentantii importatorului.

La Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB), care a inceput pe 5 octombrie, importatorul a prezentat in premiera nationala modelul de clasa mini Fiat 500, care va fi comercializat din februarie 2008. La anul, productia modelului construit la Tychy in Polonia va fi de 120.000 de unitati, iar in anii urmatori ar putea ajunge la 140.000, daca exista cerere pe piata.

In plus, marca italiana a adus la Bucuresti si prototipul Oltre, un vehicul utilitar de teren derivat din modelul Iveco LMV, folosit de armatele din Italia si Marea Britanie. Modelul are aproape cinci metri lungime, cantareste sapte tone si a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Bologna in 2005.

Importatorul mai expune la Salonul Auto Bucuresti si vehiculul comercial concept Fiat Ducato Truckster, de 6,5 metri lungime si 2,5 metri inaltime.

Anul trecut, grupul AutoItalia a comercializat 10.452 de unitati. Dealerii din reteaua importatorului vor investi anul acesta aproape 15 milioane de euro, iar pana la finele anului, reteaua va ajunge sa aiba aproape 30 de reprezentanti teritoriali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO