Dacia Logan Sedan este cea mai bine vanduta masina in Bulgaria, totalizand anul trecut peste 2.500 unitati comercializate, pe o piata care a ajuns in 2007 la peste 55.300 de masini, potrivit datelor Uniunii Importatorilor de Automobile din Bulgaria, scrie Dnevnik.

Pe piata auto bulgara s-au vandut 55.366 automobile in total, cu 22,15% mai multe decat in 2006. Din cele peste 55.300 de automobile noi, 2.529 au fost Dacia Logan Sedan. Astfel, modelul Dacia detine o cota de piata de 4,56% din totalul masinilor vandute in Bulgaria.

Un alt model al Dacia, Logan Van a fost bine primit in Bulgaria. In decembrie anul trecut, Clubul Presei Auto din Bulgaria a acordat modelului Dacia Logan Van titlul de "Furgonul Multifunctional al Anului 2008 in Bulgaria". Acest titlu a fost acordat in cadrul concursului "Masina Anului in Bulgaria", competitie aflata la cea de-a zecea editie si in cadrul careia au fost premiate, pe categorii, noile modele introduse pe piata bulgara.

Criteriile pe care cei 35 de membri ai juriului le-au luat in calcul pentru alegerea castigatorilor au fost: designul, functionalitatea, comportamentul rutier, securitatea si raportul calitate/pret. In Bulgaria au fost vandute peste 420 de vehicule Dacia Logan Van, pana in luna decembrie a anului trecut, ceea ce reprezinta o cota de 7,3% din piata utilitarelor usoare din Bulgaria.

Dintre cele 55.366 automobile noi comercializate in Bulgaria anul trecut, putin peste 44% din totalul vanzarilor a fost reprezentat de masini de dimensiuni mici, de oras, si de autoturisme din clasa compacta, iar furgonetele mici si medii au contribuit cu 21% in vanzari. Autovehiculele 4x4 au realizat 16,6% din totalul vanzarilor, scrie Dnevnik, citand datele Uniunii Importatorilor de Automobile din Bulgaria.

Piata auto din Bulgaria este cea de-a cincea piata ca ritm de crestere din Europa, dupa Lituania, Letonia, Romania si Polonia, potrivit datelor disponibile la sfarsitul lunii noiembrie, scrie sursa citata. Ca volum, piata auto din Bulgaria este devansata de alte state europene, inclusiv de Romania, piata care ar putea numara 350.000 de unitati noi comercializate in 2007, inclusiv vehiculele comerciale.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Dacia a lansat seria limitata Logan 10 ani [GALERIE FOTO]