Ministerul de Finante si Ministerul Mediului vor inainta, miercuri, Guvernului un memorandum cu privire la taxa auto, care va respecta criteriile propuse de organizatiile civice, dar si recomandarile Parlamentului, a declarat, potrivit NewsIn, ministrul Mediului, Atilla Korodi.

"Memorandumul inaintat Guvernului, cu privire la taxa de prima inmatriculare, va contine recomandarile ONG-urilor cu privire la emisiile de dioxid de carbon, dar si recomandarile Parlamentului", a precizat Korodi.

Ministrul a subliniat ca noua formula a taxei auto va contine principii noi de calcul, respectand principiul "poluatorul plateste". Ministrul Mediului a precizat ca aceasta noua propunere de taxa va fi inaintata Comisiei Europene pentru analiza, in functie de recomandarile de la Bruxelles, Guvernul urmand a inainta proiectul de lege pe taxa de prima inmatriculare Parlamentului.

Citeste si:

"Dupa inaintarea Memorandumului in Guvern, vom trimite noua formula la Bruxelles, spre analiza, sa vedem daca propunerea noastra este in concordanta cu principiile Comisiei. Abia dupa ce Comisia Europeana isi va fi dat acordul pe noua formula, vom inainta proiectul nostru in Parlamentul Romaniei", a mai spus Atilla Korodi.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, motiunea simpla a PD-L "Anulati taxa de prima inmatriculare!", cu 158 de voturi pentru. Ulterior, atat premierul Tariceanu cat si ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, au declarat ca Executivul va lua in calcul prevederile motiunii.