Scaderea dolarului american a determinat producatorii de automobile sa-si reajusteze strategiile de business, fie prin scoaterea de pe piata a anumitor modele, fie prin mutarea productiei in alte tari.

Modelul SUV trebuia sa iasa pe piata din Statele Unite la inceputul urmatorului an, insa lansarea sa pe cea mai puternica piata de automobile din lume a fost oprita, din cauza situatiei pe care o provoaca dolarul american, spune Johan de Nysschen, directorul Audi din Statele Unite. “Va fi foarte greu sa facem cifrele sa creasca”, a adaugat acesta pentru Automotive News.

“Noi nu cream hibridul Q7 ca pe o oferta conventionala de produs”, insa, un numar limitat de de automobile va fi disponibil pentru piata comerciala, afirma Nysschen.

Audi se va concentra, in schimb, pe fabricarea unei versiuni hibride a modelului Q5, care va fi lansat cu ocazia salonului auto de la Beijing (Beijing Motor Show) si va fi scos la vanzare, in Statele Unite, anul urmator.

Citeste si:

“Conceperea acestui hibrid a existat mereu in planul nostru. Problema apare, din nou, la potentialul pe care il are volumul productiei”, enunta Nysschen.

“In Statele Unite suntem mult mai interesati in ceea ce priveste modeul diesel. Masinile hibrid reprezinta un segment de nisa pe piata. Fiind o companie mica, ne punem intrebarea daca este nevoie sa ne regasim chiar in fiecare segment de nisa”, a mai spus seful Audi din SUA.

Audi Q7, modelul V12 TDI este cea mai noua varianta Q7, care a debutat odata cu salonul de la Geneva, din aceasta luna, conform Motor Authority.

Audi AG, divizia de automobile de lux a grupului Volkswagen, a raportat un profit record pentru anul 2007, estimand majorari suplimentare ale castigurilor, vanzarilor de automobile si venituri.