"Portofoliul de activitati ne va permite sa atenuam impactul negativ asupra profiturilor. Prin urmare, confirmam obiectivele", a anuntat Fiat in cadrul unui comunicat emis joi. Aceste obiective includ cresterea profitului la 3,6 miliarde euro.

Desi directorul executiv al Fiat, care a prevazut o revenire a grupului in cativa ani, a spus ca ar putea majora tintele, unii analisti raman sceptici, sustinand ca, pe piata automobilelor, conditiile sunt destrul de dificile.

Parerea analistilor a fost confirmata de Fiat, care a anuntat intr-un comunicat ca vanzarile au scazut drastic pe pietele din Italia si Spania, pe fondul incetinirii cresterii economice. Declinul a fost insa compensat de cererea puternica de pe alte piete importante, precum Franta, Germania si mai ales Brazilia, tarain care Fiat este puternic implantat.

Citeste si:

Fiat, care detine marci ca Fiat, Lancia si Alfa Romeo, a anuntat ca vanzarile trimestriale au crescut cu 8,4%, la 6,8 miliarde euro, depasind estimarile analistilor.

Profitul comercial, care reprezinta profitul operational ce include elementele exceptionale, a fost in primul trimestru de 193 milioane euro, de asemenea mai mare decat se estima.

Pentru intregul grup, ce include producatorul de camioane Iveco si cel de tractoare CHN, vanzarile au atins un record trimestrial de 15 miliarde euro.