Carlos Ghosn, directorul general al Renault si Nissan, a spus ca numarul masinilor aflate in folosinta in lume va creste de mai mult de patru ori pana in 2050, iar acestea vor trebui sa aiba motoare ecologice

"Pana in 2050, cred ca in lume vor fi 2,9 miliarde de masini, iar cel putin 2 miliarde vor fi in tari in care in prezent abia daca exista masini", a declarat Ghosn.

In prezent, in lume exista in jur de 650 de milioane de autoturisme.

Cresterea numarului de masini va fi determinata de pietele emergente din Asia, America de Sud si Africa, a spus Ghosn, citand un studiu al bancherilor de la Goldman Sachs, care estimeaza ca economia Indoneziei ar putea-o depasi pe cea a Japoniei, iar Nigeria va avea o economie mai importanta decat cea a Frantei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Ghosn a spus ca este convins ca oamenii nu vor renunta la privilegiul de a avea un mijloc de transport motorizat individual si a adaugat ca aceste masini nu vor mai putea folosi benzina drept combustibil, din cauza scumpirilor si a rezervelor limitate.

Renault si Nissan lucreaza, ca si alti producatori de automobile, la crearea unor sisteme care sa permita masinilor sa functioneze pe baza de hidrogen, care poate fi produs din alte surse decat benzina.

"Treabuie sa fie o masina fara emisii", a spus Carlos Ghosn.

Ghosn a spus ca va exista un val de consolidari in sectorul automobilelor, iar pe piata vor intra noi jucatori din tari cum ar fi China si India.

"India va avea o industrie auto la nivelul celei care exista acum in Statele Unite", a estimat Ghosn.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vascar deschide un nou magazin la Iasi
Setari Cookie-uri