Potrivit lui Bangle, noul concept GINA are o caroserie cu proprietati mult diferite fata de o caroserie metalica, putandu-si schimba forma cu ajutorul unor articulatii care fac miscari imposibile in cazul unei structuri fixe si rigide. Noul tip de caroserie se poate monta in doua ore. Masina concept permite accesul la motor printr-o deschizatura flexibila in capota, element de design aplicat si in cazul farurilor, care pot fi acoperite pe timpul zilei, cand nu sunt folosite.

Cele doua locuri ale masinii concept sunt si ele flezibile, putandu-si modifica forma dupa preferintele ocupantilor, iar invelisul exterior este sectionat in zona portierelor pentru a permite accesul. In momentul deschiderii usilor, materialul polimeric se cuteaza in zona balamalelor, fiind inlaturata astfel zona de discontinuitate intalnita la o caroserie clasica. Mai mult, materialul special cu care este acoperita masina este transparent in zona stopurilor, care sunt vizibile numai atunci cand sunt aprinse.

Chris Bangle a precizat ca GINA este un acronim, care in forma sa prescurtata inseamna "flexibilitate". Aceasta masina se afla in prezent la muzeul BMW din nordul orasului Munchen din Germania si nu va fi produs in serie.