Circa 60% din automobilele BMW livrate in Romania au tehnologia xDrive

Automobilele BMW livrate in Romania au intr-un procent de 60% tehnologia xDrive, in timp ce in Germania 10,6% au tractiune integrala, in Elvetia 34,5%, iar in America 40%, potrivit BMW Group Romania.

„Cu un total de 320.900 masini echipate cu tehnologia xDrive livrate in 2007, BMW se situeaza pe un trend crescator important, cu cresteri in principalele piete ale marcii”, potrivit companiei.

Sistemul de tractiune integrala xDrive ofera o distributie a cuplului intre puntea fata si spate de 40/60 si variaza dinamic acest raport in functie de aderenta si conditiile de drum.

xDrive transfera pana la 100% din cuplul motor pe oricare din cele doua punti. „Intregul sistem reactioneaza la apasarea unui buton. Nu sunt necesare reglaje suplimentare cu ar fi operarea diferentialelor, xDrive asigura electronic cel mai bun raspuns pentru fiecare siutatie”, a precizat Dieter Schöner, instructor BMW Fahrer Training.

Pentru condusul pe sosea la primul semn de supravirare xDrive intervine transferand cuplul catre puntea fata. In conditii de subvirare, puterea este transferata catre rotile din spate. De aceea sunt minimizate interventiile Sistemului de control al stabilitatii (DSC) care duc la pierderi de putere. Se asigura astfel o viteza mai mare la abordarea virajelor si un comportament mai sportiv.

BMW X6 este echipat cu Dynamic Performance Control in completarea functiilor xDrive. Acesta asigura distributia cuplului individual pe rotile puntii spate.

Bmw organizeaza un drive test cu modele cu tractiune integrala, BMW xDrive Tour, timp de 34 de zile in Romania, in perioada 23 septembrie-12 octombrie la Campina si intre 19-25 octombrie la Cincis in judetul Hunedoara.

Parte a unui program european, organizat cu expertiza BMW Fahrer Training, BMW xDrive Tour prezinta beneficiile tehnologie oferite de sistemul de tractiune integrala al marcii germane atat pe sosea, cat si pe off road.

La dispozitia participantilor sta o echipa de instructori BMW Fharer Training alaturi de pilotul roman Claudiu David. Pentru parcursul pe teren accidentat au fost selectate circuitele de motorcross de la Campina si Cincisi.

BMW Group Romania a lansat luna trecuta noul Seria 3, cu preturi incepand de la 22.150 euro fara TVA pentru 316i limuzina (122 CP).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri