Ford trimite 5.000 de salariati din Belgia in somaj tehnic

Circa 5.000 de salariati ai liniei de asamblare de la uzina belgiana Ford de la Genk vor intra in somaj tehnic pentru o luna incepand cu 11 decembrie, a anuntat luni conducerea diviziei belgiene a producatorului american de automobile, relateaza AFP.

Linia de asamblare va fi oprita intre 11 decembrie si 11 ianuarie, ceea ce inseamna ca in uzina - care are aproape 5.300 de salariati, inclusiv interimari - nu va fi produsa nicio masina, a precizat pentru AFP purtatorul de cuvant al subsidiarei belgiene a Ford, Jo Declercq.

In perioada 11 decembrie-11 ianuarie vor functiona, totusi, o serie de servicii ale companiei.

Ford anuntase deja ca opreste temporar, pentru 20 de zile, productia de la Genk, una dintre cele mai mari fabrici de asamblare de automobile din Belgia, unde sunt fabricate mai ales modelele Mondeo si Galaxy, scrie NewsIn.

"Conducerea a informat luni dimineata sindicatele ca va opri productia inca doua zile in decembrie si sapte in ianuarie", a spus purtatorul de cuvant, care a motivat decizia prin scaderea vanzarilor in Spania si pe alte piete europene.

De altfel, productia Ford de la Genk va fi revizuita in scadere in ianuarie, de la 1.290 de masini pe zi la 1.050 de automobile, a mai anuntat conducerea Ford.

Sindicatele, care nu au anuntat vreo actiune, se ingrijoreaza mai ales pentru soarta a 1.200 de salariati din cei 5.300, care au contracte temporare de munca.

Belgia nu este singura tara afectata de scaderea vanzarilor auto, dupa inceputul crizei economice. Saptamana trecuta, Ford a anuntat ca 5.000 de salariati din Spania vor intra in somaj tehnic timp de 21 de zile in primul semestru din 2009.

Ford a preluat in acest an uzina de automobile de la Craiova, care urma sa produca primele autovehicule la inceputul anului viitor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bonusul de 55 de mil. de dolari al lui Elon Musk, motiv să fie dat afară
Setari Cookie-uri