Renault Romania: Modificarea taxei de mediu este benefica

Modificarea taxei de mediu si aplicarea prompta a noilor reglementari este benefica pentru industria auto romaneasca si va reduce numarul importurilor de masini vechi, a declarat Jacques Daniel, director comercial al Renault.

"Noile norme permit Romaniei sa isi continue procesul de innoire al parcului auto si sunt menite a impulsiona piata vehiculelor noi, aflata in cadere libera in acest moment", a declarat director comercial, Jacques Daniel.

Conform datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), marca Renault a inregistrat pe primele 10 luni ale anului vanzari de 17.512 de unitati, in scadere cu 27,9% fata de perioada similara a anului trecut.

Potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Masini (ACEA), la nivel european, in perioada ianuarie - noiembrie 2008, marca Renault a inregistrat o scaderea de 7,3% a numarului de masini noi imatriculate, de la 1,124,524, cat a inregistrat in aceeasi perioada din 2007, la 1,042,622 unitati.

Guvernul a decis, la inceputul lunii decembrie, triplarea taxei de auto pentru masinile second-hand si suspendarea din 15 decembrie a aplicarii taxei auto pentru masinile noi. Ordonanta de urgenta a fost publicata luni in Monitorul Oficial (MO).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri