Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingul producatorului de piese auto Continental AG, de la 'Ba1' la 'Ba2', motivand decizia prin riscul ca deteriorarea situatiei de pe pietele auto sa inrautateasca profilul de creditare al Continental.

Perspectiva asociata ratingului ramane 'negativa'.

"Decizia de evaluare financiara reflecta anticiparea unei deteriorari mai grave situatiei de pe pietele auto mondiale fata de estimarea la sfarsitul anului trecut", a declarat vicepresedintele agentiei de rating si analist principal pentru Continental AG, Falk Frey.

"Moody's considera ca exista toate probabilitatile ca deteriorarea mediului sa nu mai permita companiei Continental sa aiba un profil de creditare ce poate fi incadrat in categoria 'Ba1'", a mai spus Falk Frey.

Analistul a mai spus ca perspectiva 'negativa' reflecta faptul ca inrautatirea situatiei economice ar putea afecta conditiile operationale ale Continental, in contextul in care compania are nevoie sa genereze numerar pentru a-si reduce indatorarea, scrie NewsIn.

Anterior, Moody's coborase, in 18 decembrie, ratingurile pentru credite pe termen lung ale Continental AG si ale subsidiarelor sale de la 'Baa3' la 'Ba1', tot pe fondul inrautatirii profilului de creditare. In 4 februarie, agentia de rating Fitch a coborat de la 'BB+' la 'BB' calificativul pentru credite pe termen lung al Continental, in contextul inrautatirii situatiei de pe piata auto.

Continental, care detine facilitati de productie si in Romania, este unul dintre primii cinci furnizori de componente auto din lume si si-a stabilit vanzari de 25 miliarde euro pentru anul fiscal 2008. Continental produce sisteme de franare, sisteme electronice pentru masini, anvelope si alte componente auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »



Citeste si
Moody's reconfirma ratingul de tara al Romaniei, cu perspectiva stabila