Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, a lansat doua modele noi, Toyota Urban Cruiser si Toyota IQ, pentru care tinta de vanzari este anul acesta de sub 100 unitati pentru fiecare.
Livrarile pentru Urban Cruiser si IQ pot dura doua-trei luni pentru comenzi in functie de culoare, tapiterie, dotari, sau pot fi facute mai rapid cu modelele existente in stoc.

SUV-ul Toyota Urban Cruiser are un pret de pornire de 15.725 euro cu TVA, modelul 4x2. Noul model Toyota dispune de sistemul start-stop si vine cu doua motorizari, 1,3 litri benzina 101 CP si 1,4 litri diesel 90 CP cu transmisie manuala cu 6 trepte.

Urban Cruiser are tractiune fata sau integrala, fiind disponibil cu trei variante de echipare: Terra, Luna, Sol. Modelul are 3,93 metri lungime, 1,72 metri latime si 1,52 metri inaltime. Capacitatea de incarcare de 314 litri poate fi crescuta pana la 749 litri prin plierea banchetei din spate. Publicul tinta il reprezinta persoane singure sau cupluri cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani.

Modelul de segment B dispune de o gama larga de compartimente de depozitare. Toate versiunile Urban Cruiser sunt echipate in standard cu 9 airbag-uri cu SRS: airbag-uri pentru sofer si pasagerul din dreapta, un airbag la nivelul genunchilor soferului, airbag-uri laterale frontale si airbag-uri cortina.

Noul Urban Cruiser este echipat in standard cu sistemul de prevenire a blocarii rotilor la franare (ABS), sistemul de distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistenta la franare (BA), control al tractiunii (TRC) si sistemul de control al stabilitatii vehiculului (VSC).

Urban Cruiser s-a lansat pe pietele europene in mai 2009. Obiectivele pe anul acesta sunt 25.000 de unitati vandute, astfel incat vehiculele cu tractiune integrala sa reprezinte 30% din vanzarile Toyota.

Un alt model lansat in Romania este Toyota IQ, care se va situa sub Aygo, cel mai mic model din gama japonezilor in Europa. IQ costa de la 13.031 euro cu TVA.

Lungimea modelului IQ este de 2.985 mm, 1.500 mm inaltime, putand transporta trei persoane adulte si un copil. Puterea va fi asigurata de doua motoare pe benzina, 1.0 litri 3 cilindri 68 CP si 1,3 litri 4 cilindri 99 CP.

iQ are 12 airbaguri in echiparea standard, un airbag cortina intre luneta si tetierele scaunelor din spate, doua airbaguri laterale, un airbag montat pe sezutul scaunului pasagerului din dreapta, un airbag la nivelul genunchilor soferului si airbaguri cortina, alaturi de airbagurile frontale pentru sofer si pasager.

Modelul mic este echipat cu sistemul de prevenire a blocarii rotilor la franare (ABS), sistemul de distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistenta la franare (BA), control al tractiunii (TRC) si sistemul de control al stabilitatii vehiculului (VSC).

Productia noului iQ a inceput in noiembrie 2008 la fabrica Takaoka din Japonia. Modelul iQ a fost pus in vanzare in Japonia in noiembrie 2008 si in Europa, in functie de tara, in prima parte a anului 2009. Principalele piete europene vor fi probabil Italia, Germania, Franta si Marea Britanie. La momentul actual, Toyota isi propune sa produca in jur de 100.000 de unitati pe an, cu 80% dintre acestea vandute in Europa.

Toyota Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 500 milioane euro, in crestere cu 43% fata de 2007. Compania a comercializat anul trecut 10.294 de vehicule in scadere cu 1,6% fata de 2007, din care 10.095 Toyota (-2%) si 199 Lexus (+27%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri