Nissan Motor Co. a afisat o scadere de 86% a profitului operational inregistrat in primul trimestru fiscal, afectat de aprecierea yenului si reducerea vanzarilor, insa a evitat pierderea asteptata de analisti, prin reducerea agresiva a costurilor, relateaza Reuters.

Profitul operational al Nissan s-a cifrat la 11,6 miliarde yeni (122,9 milioane dolari) in perioada aprilie-iunie, in scadere fata de profitul de 80 miliarde yeni inregistrat in perioada similara din 2008, depasind insa estimarea analistilor chestionati de Reuters, ce mizau pe o pierdere de 117 miliarde yeni, potrivit NewsIn.

Nissan, detinut in proportie de 44% de catre grupul francez Renault SA, a raportat un venit in scadere cu 36%, la 1,51 mii de miliarde yeni.

Pentru anul financiar ce va lua sfarsit in martie 2010, Nissan si-a mentinut estimarea privind o pierdere operationala anuala de 100 miliarde yeni si o pierdere neta de 170 miliarde yeni.

Directorul executiv al Nissan, Carlos Ghosn, declarase ca Nissan intentioneaza sa revina pe profit prin eforturi comune impreuna cu partenerul francez Renault SA.

Nissan a beneficiat de succesul de pe pietele emergente, precum China, unde al treilea producator nipon de automobile a vandut pentru prima data mai multe automobile decat pe piata interna in prima jumatate a anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Nissan cere o participatie mai mare la Renault, in cadrul aliantei