General Motors India si Reva Electric Car Company au semnat un contract de colaborare pentru dezvoltarea de autovehicule electrice pentru piata indiana din 2010.
GM India si Reva vor dezvolta impreuna platforme auto, tehnologii pentru autovehicule electrice si sisteme avansate de comanda pentru autovehicule. Obiectivul comun este de a crea si lansa un autovehicul de mici dimensiuni, convenabil ca pret, destinat consumatorilor interni.

„Suntem incantati de colaborarea cu Reva, un lider in dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice si sisteme de comanda. Vom lucra indeaproape si cu guvernul Indiei, care si-a anuntat obiectivul de a reduce dependenta de carburanti minerali, prin dezvoltarea unei infrastructuri pentru autovehicule electrice,” a declarat presedintele GM India, Karl Slym.

Cele doua companii au lansat studii de fezabilitate asupra gazduirii de tehnologii electrice de catre platformele de autovehicule mici ale GM.
„Dezvoltarea de autovehicule electrice de mici dimensiuni este un sector aflat in continua crestere in cadrul industriei auto,” a declarat Nick Reilly, presedintele departamentului de operatiuni internationale din cadrul General Motors.

GM considera ca autovehiculele propulsate electric cu baterie si tehnologia celulelor de carburant alimentate cu hidrogen reprezinta cea mai buna solutie pe termen lung pentru transportul sustenabil de persoane. Compania va continua propriile studii si proiecte de dezvoltare in acest domeniu.

GM si-a deschis recent propriul Laborator global de sisteme de baterii, care este cel mai mare si mai avansat laborator de baterii din punct de vedere tehnologic din Statele Unite. Noul laborator va gestiona resursele globale de inginerie in domeniul sistemelor avansate de baterii ale companiei GM si va accelera introducerea autovehiculelor propulsate electric, inclusiv a modelului Chevrolet Volt, precum si a autovehiculelor hibride plug-in, a celor hibride electrice si a celor cu celule de carburant.

Se estimeaza ca modelul Chevrolet Volt, a carui productie pentru versiunea 2011 este programata a incepe in Statele Unite la sfarsitul anului 2010, va putea parcurge o distanta de pana la 40 de mile (64 de kilometri) pe baza de energie electrica provenita in urma unui singur ciclu de incarcare a bateriei si ca isi va putea extinde autonomia totala la peste 300 de mile (483 de kilometri) cu ajutorul motorului-generator alimentat cu carburant variabil. Modelul Chevrolet Volt utilizeaza energia electrica drept sursa principala pentru propulsarea autovehiculului.

Reva Electric Car Company are sediul in Bangalore, India. Aceasta are o experienta de peste 14 ani in cercetare si dezvoltare in domeniul autovehiculelor electrice. Reva a fost prima companie care a vandut autovehicule electrice. Aceasta isi comercializeaza produsele si efectueaza teste de piata in peste 24 de tari din Asia, Europa si America Latina.

Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producatori auto din lume, activeaza din anul 1908. Avand sediul central global in Detroit, GM are 219.000 de angajati in fiecare regiune importanta de pe glob si desfasoara activitati comerciale in aproape 140 de tari. GM si partenerii sai strategici construiesc autovehicule si camioane in 34 de tari, pentru care asigura service si pe care le comercializeaza sub marcile: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall si Wuling. GM India detine doua unitati de productie pentru autovehicule si comercializeaza si asigura lucrari de service pentru Chevrolet.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri