Piata auto se va micsora cu 20% fata de anul 2009, in fiecare judet un dealer auto isi va inchide portile, iar service-urile auto ale dealerilor ar putea ajunge la 30% din numarul clientilor fata de 2008, sustine compania de cercetare de piata Q-Team Romania.
Q-Team Romania a realizat un studiu despre comportamentul consumatorului in perioada 15-28 februarie 2010 in cele mai mari 12 orase ale tarii, pe un esantion reprezentativ de 1.205 subiecti (marja de eroare +/-2,82%) cu varsta peste 18 ani, care arata faptul ca, daca trendul trimestrial de vanzari auto se mentine la sfarsitul anului 2010 piata auto va avea maxim 90.000 de masini noi vandute si inmatriculate in Romania.

“Analizand rezultatele celui mai recent studiu realizat de noi observam o scadere a numarului celor care doresc sa-si achizitioneze un autoturism nou „in urmatoarele 3 luni”, fata de studiile noastre anterioare si apreciem astfel un numar de 20 – 23.000 autoturisme noi vandute in fiecare trimestru”, a precizat Romulus Oprica, managing partener Q-Team Romania.

In 2009, inmatricularile de autoturisme noi au avut un declin de 59%, la 116.012 unitati, de la 285.504 unitati in anul 2008, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Potrivit lui Oprica, “aceasta micsorare a pietei auto inseamna in mod automat si presiune mai mare pe fiecare dealer auto din tara. Cum perioada 2007-2008 a fost caracterizata de o dezvoltare euforica a retelelor de dealeri auto, consideram ca anul 2010 va fi caracterizat de dispariatia a cel putin cate un dealer auto in fiecare judet”.

Dealerii auto ar putea avea in 2010 mult mai putini clienti in service.

“In anul 2010, vor iesi din garantie autoturismele vandute pana in 2007 inclusiv, ceea ce, combinat cu tendinta de migrare de la service-urile brand catre service-urile non-brand odata cu iesirea din garantie a autoturismului, poate deretmina o scadere cu 2/3 a clientilor in service-urile de marca” este de parere Oprica.

In acest moment, dintre autoturismele aflate in garantie 89% merg in service-urile de reprezentanta, in timp ce dintre autoturismele ce nu se mai afla in garantie doar 45% raman in serviceurile de reprezentanta, conform marcii, restul de 55% migrand catre service-uri “de cartier”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri