Peste 17.000 de proprietari din Marea Britanie au participat la sondajul anual. Posesori ai modelului iconic si-au notat masinile cu scoruri maxime pentru aspect, calitatea interioara si exterioara, fiabilitate, perfomanta, costuri de intretinere si pentru seviciile post-vanzare.

Dupa numararea voturilor, Mazda MX-5 a obtinut un grad de satisfactie de 82,3% - devansand modele de lux ca Mercedes-Benz SLK si Audi TT, dar si VW Eos – revendincand titlul de „Cel mai bun model din clasa”.

Mazda MX-5 este un model obisnuit sa se claseze in top in sondajul JP Power, fiind deseori votat cel mai bun model sport in tari diferite.

Posesorii acestui model l-au apreciat permanent, de peste 20 de ani, ca fiind un roadster accesibil, rezistent si foarte placut la condus. In aceasta perioada MX-5 a obtinut peste 160 de premii, si a fost vandut in 870.000 de exemplare.

De la lansarea versiunii cu acoperis retractabil electric in 2006, gama MX-5 a devenit mai populara. Anul trecut a detinut 22% din segmentul modelelor sport non-premium din Marea Britanie, patria mama a roadster-ului cu doua locuri si a fost al doilea in Europa cu o cota estimata la 12%.