Mazda MX-5 a fost cotata ca „Cea mai buna masina sport” in Marea Britanie in urma sondajului JD Power privind satisfactia clientilor din Marea Britanie.

Peste 17.000 de proprietari din Marea Britanie au participat la sondajul anual. Posesori ai modelului iconic si-au notat masinile cu scoruri maxime pentru aspect, calitatea interioara si exterioara, fiabilitate, perfomanta, costuri de intretinere si pentru seviciile post-vanzare.

Dupa numararea voturilor, Mazda MX-5 a obtinut un grad de satisfactie de 82,3% - devansand modele de lux ca Mercedes-Benz SLK si Audi TT, dar si VW Eos – revendincand titlul de „Cel mai bun model din clasa”.

Mazda MX-5 este un model obisnuit sa se claseze in top in sondajul JP Power, fiind deseori votat cel mai bun model sport in tari diferite.

Posesorii acestui model l-au apreciat permanent, de peste 20 de ani, ca fiind un roadster accesibil, rezistent si foarte placut la condus. In aceasta perioada MX-5 a obtinut peste 160 de premii, si a fost vandut in 870.000 de exemplare.

De la lansarea versiunii cu acoperis retractabil electric in 2006, gama MX-5 a devenit mai populara. Anul trecut a detinut 22% din segmentul modelelor sport non-premium din Marea Britanie, patria mama a roadster-ului cu doua locuri si a fost al doilea in Europa cu o cota estimata la 12%.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Topul celor mai fiabile masini: cum s-au clasat Sandero si Duster-ul