Orasul Daqing din nord-estul Chinei va finanta compania Geely cu 441 de milioane de dolari in operatiunea de achizitie a producatorului auto Volvo de la Ford, potrivit 4wheelsnews.com
Constructorul auto american Ford a semnat la Göteborg, dupa doi ani de negocieri, acordul de vanzare a subsidiarei suedeze Volvo catre compania chineza Geely pentru 1,8 miliarde de dolari.

Investitia statului Daqing ii va aduce 37% din Volvo.

Ca urmare a investitiei, Daqing ar putea fi unul din orasele unde Geely va construi o fabrica pentru Volvo. Alte locatii ar mai putea fi Beijing, Chengdu si Ningbo.

Geely intentioneaza sa vanda 150.000 de autoturisme Volvo in China pana in 2015.

Anul acesta, Geely vrea sa inceapa productia crossover-ului XC60 in China, urmat de S60 in 2011.

Geely se asteapta sa finalizeze achizitia Volvo in cel de-al treilea trimestru.

Volvo Automobile, cel mai mare constructor auto suedez, a fost separat de grupul Volvo AB odata cu vanzarea sa catre Ford, in 1999, pentru 6,4 miliarde dolari, pret de patru ori mai mare decat cel vehiculat acum pentru tranzactie de mai multe publicatii, intre care Financial Times.

Tranzactia reprezinta cea mai mare achizitie chineza in sectorul auto din strainatate si marcheaza debutul unei noi etape pentru Volvo, care se confrunta cu dificultati dupa mai mult de zece ani in cadrul grupului Ford.

In ciuda reticentelor initiale, sindicatele din Volvo Automobile - grup care are circa 22.000 de salariati pe plan mondial, din care 16.000 in Suedia - au acceptat vanzarea companiei catre Geely.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri