Sa fie deschisi catre cultura, sa aiba valori si sa fie disciplinati, sunt cateva dintre recomandarile pe care le-a facut academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici celor care isi doresc sa ajunga in functii de conducere, in cadrul Leaders School, o scoala de leadership care ofera tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani posibilitatea de a se intalni cu lideri din diferite domenii.
“Sa nu aveti impresia ca termenul de leadership e unul nou pentru cultura noastra, inainte erau utilizate cuvintele de capetenie sau conducator. A fi lider e o functie sociala foarte veche in istoria planetei noastre. Primii lideri au fost femeile si asa era si logic pentru ca societatea era matriarhala, dar aparitia metalelor si dezvoltarea culturii militare au condus catre un stil de leadership patriarhal. Doar in ultimii 300 de ani s-a facut trecerea catre leadershipul meritocratic, bazat pe reusitele individuale”, a explicat omul de stiinta.

Insa primul sfat oferit de Balaceanu-Stolnici tinerilor romani este sa isi construiasca o cariera intr-un domeniu care sa le faca cat mai multa placere. El le-a mai recomandat participantilor sa fie deschisi catre cultura si sa isi descopere principiile si valorile pentru a evita derapajele ce pot aparea in domeniul in care lucreaza.

“Este bine ca-n viata sa ai si o disciplina. Faceti apel la computer, rolul tehnicii in educatie e foarte important”, mai spune academicianul.

Pe de alta parte, el adauga ca tinerii nu trebuie sa isi doreasca numai sa devina lideri, la fel de importanta fiind contributia persoanelor aflate sub conducerea liderului sau atingerea unui nivel de excelenta intr-un anumit domeniu.

“Daca n-ai noroc, nu te realizezi, fiindca viata este ca o loterie”, a mai spus Balaceanu-Stolnici in cadrul Leaders School, un program de leadership pentru tinerii cu varste intre 18 si 25 de ani care se desfasoara anual incepand cu 2008.

Anul acesta, cei 30 de participanti selectati la nivel national au avut sansa sa se afle detalii despre trei arii: leadership personal, leadership unu-la-unu si leadership-ul echipei.

Programul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principelui Radu al Romaniei.

Sursa foto: Leaders School

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri