Google, compania americana care detine cel mai cunoscut motor de cautare din intreaga lume, a primit 75.000 de CV-uri doar intr-o saptamana, dupa ce in februarie a anuntat ca va angaja 6.000 de oameni in 2011, scrie presa internationala.

Eric Schmidt, fostul CEO al Google, actualmente presedinte executiv pe segmentul de inginerie, a prezentat, intr-o conferinta organizata la mijlocul lunii martie de compania de consultanta in management McKinsey, cativa dintre pasii pe care trebuie sa-i urmeze cei ce isi doresc sa se angajeze la gigantul care detine locul al patrulea intr-un top al celor mai bune organizatii pentru sa lucrezi, intocmit de revista americana Fortune.

“Am petrecut mult timp pentru gasirea acelor angajati cu anumite calificari academice, inteligenta, creativitate intelectuala, pasiune si daruire”
, afirma Schmidt.

El considera ca angajatii performanti sunt cei care nu trebuie sa fie condusi prea mult. “Oamenii vor face tot ceea ce trebuie sa faca, iar rolul tau este de a-i asista. Ei nu au nevoie de mine si isi vor face treaba indiferent de situatie. Si vor face asta pentru tot restul vietii. Poate ca vor avea nevoie de putin ajutor din partea mea. La Google, lasam impresia ca nu conducem compania, pentru ca nu o facem, intr-un mod clar”, adauga Schmidt.

Fostul CEO al Google subliniaza importanta atragerii celor mai buni oameni, dar apreciaza ca acestia nu au, neaparat, o atitudine colegiala.

“Vei avea de infruntat oameni ciudati. Nu oricare dintre acesti oameni extrem de destepti este un jucator de echipa. Chiar daca oamenii nu-i vor alaturi, noi tot avem nevoie de ei”, mai spune Schmidt.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Ikea România dă timp liber angajaților cu copii și îi plătește integral
Setari Cookie-uri