Studiile arata ca procrastinam nu pentru ca ne programam incorect actiunile si recompensele in timp, ci pentru ca nu aveam dispozitia potrivita.

Inainte sa ma apuc de acest articol am baut doua cani de ceai, am spalat vasele, am completat un tabel, am verificat contul de Facebook, am vorbit cu un prieten pe chat, m-am uitat la televizor, am constatat ca ma doare capul, am navigat pe internet si mi-am spus de cateva ori ca nu sunt inca in dispozitia necesara sa-l scriu. Practic, am facut orice altceva decat ce ar fi trebuit cu adevarat sa fac. E ceva in neregula cu mine? Nu neaparat, sunt doar un om care obisnuieste sa tergiverseze lucrurile, potrivit publicatiei The Atlantic.

Oamenii productivi confunda deseori intarzierile rezonabile cu procrastinarea adevarata. De pilda, o intarziere rezonabila poate insemna: “Am sa raspund la acest email cand voi avea putin timp sa-l scriu”. Procrastinarea este ceva de genul: “Trebuie sa raspund la acest email chiar acum, cand am suficient timp la dispozitie, degetele imi sunt pe tastatura si totul e asa cum trebuie, dar, cu toate astea, nu ma simt inca in stare sa-l scriu”.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Citeste si:
WhatsApp incearca introducerea platii cu telefonul mobil in Indonezia
Plati cu telefonul mobil prin...

Sursa foto: Free Digital Photos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Facebook angajeaza ziaristi profesionisti pentru selectarea stirilor