O companie iti ofera ca beneficiu posibilitatea de a avea un concediu sabatic. Te-ai angaja ? My HR Lab si-a propus sa afle daca sabaticul introdus in politica de beneficii ar creste retentia angajatilor si i-ar motiva sa ramana mai mult timp in companie.

Tema cercetarii My Hr Lab a pornit de la o poveste reala. Un consultant din executive search statea la o discutie informala cu un specialist in resurse umane dintr-o multinationala. Povestind despre perioada de concedii care tocmai urma (se apropia vara), HR-ul din multinationala povestea ca se simtea obosit si ca i-ar prinde bine un concediu sabatic. Dupa ce a trecut perioada de vara, multinationala la care lucra specialistul in resurse umane are nevoie de recrutarea unui om pe o pozitie de management si apeleaza la consultantul de headhunting pentru a-i gasi omul potrivit.

Ajunsi in etapa in care se derulau interviurile candidatilor cu clientul, HR-ul il suna ulterior pe consultant si incepe sa-i reproseze ca i-a trimis un candidat care nu se potriveste cu cerintele postului. De fapt, persoana pe care HR-ul a intervievat-o avea abilitatile necesare sa ocupe postul, dar problema era ca avusese un an de pauza, pentru ca isi luase un sabatic. “Ce incredere sa ai intr-un candidat care a plecat dintr-o companie pentru un concediu prelungit, situatia se poate repeta oricand” iar compania sa ramana descoperita? Asadar, in mod paradoxal, acelasi specialist in resurse umane care in urma cu cateva luni visa la un concediu sabatic, respinge un candidat bun, pe motiv ca era neserios, isi luase un sabatic.

Citeste in continuare pe cariereonline.ro.

Citeste si:
Millennial, caut angajator creativ. Ce beneficii acorda angajatorii
Millennial, caut angajator...
Sursa foto: cariereonline.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Top salarii si beneficii in retail
Setari Cookie-uri