Baiat, barbat, tata, sot, gamer si, nu in ultimul rand, risk taker. Acum 3 ani, Dragos Hancu lasa corporatia pentru antreprenoriat. Risca, luand decizia de a infiinta o companie de jocuri pe telefon – Amber Studio. Nu stia ca, in cativa ani, business-ul inceput alaturi de alti doi prieteni, programatori, va deveni cel mai mare studio de gaming independent din Romania. Inca in evolutie, Amber Studio are acum peste 200 de angajati, un portofoliu impresionant de proiecte si o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, raportata la 2015! Conform Revistei CARIERE.

Pana sa aflam care este reteta succesului lui Dragos si a echipei pe care o conduce, am vrut sa aflam cum arata antreprenoriatul, dar si Leadership-ul din perspectiva lui, a conducatorului unui ‹imperiu› al lumii jocurilor pe telefon.

Dragos Hancu marturiseste ca nu este programator. In fapt, el a invatat sa „programeze” cand ai lui i-au cumparat un joc, ‹Sinclair Spectrum›, pe care mai mult se juca. Apoi, a mai programat prin liceu. La Amber Studio nu se programeaza, pur si simplu, spune el. Se „construieste noroc” prin munca de calitate, deadline-uri si contracte respectate.

Cum a aparut pasiunea pentru programare si de ce s-a ajuns la jocurile pe telefon?

Dragos: Pasiunea pentru jocuri si universul lor a aparut jucand si tot jucand, incercand sa descifrez ce este in spatele acestor povesti, cum au fost ele construite. Interesul pentru jocurile mobile a crescut exponential odata cu amploarea pe care a luat-o piata de smartphone-uri si numarul din ce in ce mai mare de utilizatori. Pentru un start-up, este mai usor sa incepi sa dezvolti pentru mobile decat sa te inhami la un joc de PC. Este vorba strict despre control si resurse.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Citeste si:
Formarea si dezvoltarea liderilor de succes de maine
Formarea si dezvoltarea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Patru pasi ca sa atragi oamenii buni si sa formezi echipe solide