Brandul companiei, cultura organizationala conteaza foarte mult pentru tinerii care sunt in cautarea unui loc de munca, a spus Gabriela Puskas, Managing Partner Performance Group, la Conferinta HR 2.0., organizata de wall-street.ro.

Care este strategia companiilor prin care vor sa atraga cat mai multi candidati? "Este o combinatie intre retentie si marketing", a declarat Gabriela Puskas.

Atunci cand isi cauta un loc de munca, pentru tineri conteaza brandul companiei, conteaza ca aceasta sa aiba o imagine buna, o cultura organizationala bine stabilita, care incurajeaza invatarea. "De asemenea, foarte important este ca liderul ca inteleaga ca diferentele de generatie nu inseamna nimic bun sau rau, ci inseamna oameni diferiti, stiluri diferite, care au asteptari difetite", a adaugat Gabriela Puskas.

Angajatorilor trebuie sa le fie foarte clar pe cine angajeaza pe rolul respectiv, astfel incat personalitatea persoanei sa se potriveasca cu rolul respectiv.

"Ceea ce ofera compania anajatilor va fi o provocare pentru lideri, avand in vedere ca multi ani de acum incolo va fi reprezentat de generatia Y", a conchis Gabriela Puskas.

Citeste si:
Brexit: Ambasadorii statelor UE au decis o amanare cu trei luni
Brexit: Ambasadorii statelor...

Partenerii Conferintei HR 2.0. sunt Lugera, Flanco si Smart Experience.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Trei idei pentru a gasi cei mai buni candidati din piata muncii