Angajatorii petrec mai putin de sase secunde pentru a citi un CV, ceea ce inseamna ca daca isi doresti cu adevarat jobul trebuie sa le atragi atentia in primele cinci secunde. Primul lucru care le sare in ochi trebuie sa le creeze o impresie bune, ceea ce inseamna ca CV-ul nu trebuie sa contina detalii irelevante. Iata ce NU trebuie sa se regaseasca in CV-ul tau.

Declaratia personala

Exista pareri diferite in aceasta privinta, astfel ca unii experti spun ca este important sa ai o declaratia personala, in vreme ce altii ii contrazic. Pentru posturi de nivel mediu si senior poate reprezenta un plus.Pentru posturile de incepatori, cu siguranta nu este necesar, scrie Forbes.

Daca alegi totusi sa o faci, aceasta trebuie sa constine doua propozitii scurte, care sa iti descrie punctele forte. Va reprezenta, de fapt, o introducere, care il va atrage pe manager sa citeasca mai mult.

In locul acesteia, poti anexa o scrisoare de intentie, chiar daca nu se solicita.

O adresa de email lipsita de profesionalism

Cand aplici la un job nu trebuie niciodata sa folosesti adresa de munca. De asemenea, este bine sa eviti sa folosesti adresa pe care ti-ai facut-o in tinerete, daca aceasta nu suna bine. Adresa de email este parte din brandul tau personal, asa ca trebuie sa renunti la variantele amuzante, de exemplu, si sa le schimbi cu una profesionala.

Gmail este gratuit, asa ca nu ai nicio scuza pentru a nu folosi o adresa de email potrivita.

Ideal este sa aplici la un job cu o adresa de email care sa contina doar numele tau. Daca ai un nume comun si numele de utilizator este deja luat, incearca sa pui prenumele la inceput sau sa folosesti liniuta intre ele. Daca aceasta idee nu functioneaza, poti incerca sa adaugi o cifra, insa ideal este sa eviti sa treci anul nasterii.

Date, altele decat anii in care ati lucrat

Discriminarea in functie de varsta este, din pacate, inca prezenta la locurile de munca. Sa faci publice datele in care ai absolvit sau te-ai certificat iti vor dezvalui varsta si, da, managerul va tine cont de acestea, chiar daca nu ar trebui. Poti pur si simplu sa le enumeri, fara sa atasezi date.

O fotografie

Recrutorul ar trebui sa te evalueze in functie de realizari, nu de infatisarea pe care o ai. Din pacate, discrimarea poate aparea, asa ca poti sa renunti la a mai atasa fotografie CV-ului.

Povestea vietii tale

Concizia este cheia atunci cand vine vorba despre un CV bun. Cu cat sunt mai multe informatii in el, cu atat scad sansele sa fie citite toate. Ideal este sa oferi detalii pentru a scoate in evidenta abilitatile si punctele tari, insa nu cu prea multe detalii. Astfel ca, orice informatie care nu este 100% relevanta, ar trebui eliminata.

Un element la fel de important este lizibilitatea, astfel ca formatul textului trebuie sa fie cat mai clar. Poti folosi bullet points in loc de paragrafe lungi.

"Referinte disponibile la cerere"

Este evident ca referintele sunt disponibile daca va sunt solicitate, asa ca acest text poate fi exclus dintr-un CV. Este considerat depasit de catre recrutori si nu face decat sa ocupe spatiu in CV.

Creeaza o adresa de email care sa continua doar numele tau, iar daca ai un nume comun si este luat deja, incearca diferite combinatii in ordinea numelor sau scrie-le cu liniuta intre ele. Daca nici asa nu reusesti, adauga o cifra, insa nu anul nasterii.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri